Επιστρέφει όμως στην έδρα του με ένα κρισιμότατο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Δυσκολεύεται πολύ στο γκολ, αφού δεν έχει βάλει στα δύο τελευταία, ενώ στα έξι τελευταία έχει μόλις τρία γκολ. Και στα 10 τελευταία ανεξάρτητα έδρας μετράει μόλις πέντε γκολ!

Ο Πέδρο Κόντε δεν αντικαταστάθηκε ποτέ επάξια, ο Κρίζμαν με τα τρία γκολ είναι τραυματίας και το βάρος πέφτει σε παίκτες με 1-2 γκολ φέτος.

Η ΑΕΛ πηγαίνει στα Γιάννενα κάπως ανακουφισμένη με τη νίκη επί του Λεβαδειακού, που ήλθε μετά από οκτώ αγώνες χωρίς «τρίποντο».

Η συνταγή της ισοπαλίας πέτυχε σε Αγρίνιο και Ηράκλειο και δεν θα έλεγε όχι η ΑΕΛ σε μια ακόμα, που θα την κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον από τον ΠΑΣ. Χωρίς τον Ντέλετιτς πλέον το γκολ ίσως γίνει δυσκολότερο για την ομάδα που έχει βάλει 22 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα από την όγδοη θέση και κάτω.

Με τη νίκη της στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ παρέμεινε για έκτο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΣ χωρίς ήττα, τα δύο από αυτά στο Κύπελο.

Τον περασμένο Απρίλιο πήρε 0-0 στα Γιάννινα αφού είχε χάσει τις δύο προηγούμενες επισκέψεις της εκεί για το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή. Η μοναδική φορά που η ΑΕΛ νίκησε στην έδρα του ΠΑΣ ήταν στις 26 Μαϊου 1991, με το ευρύ 3-0. Ήταν τη προτελευταία αγωνιστική σε μια από τις πιο συναρπαστικές μάχες παραμονής ανάμεσα σε πολλές ομάδες.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΣ: 8
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΛ: 9


Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ

Νίκες ΠΑΣ: 7
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΛ: 1


Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 17.15
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(50' σουτ Γκόλιας, 76' σουτ Ντέλετιτς. Στο 48' 2η κίτρινη Τσικάρσκι του ΠΑΣ)