Όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει προς το τέλος του, τόσο τα παιχνίδια γίνονται και πιο κρίσιμα.

Έτσι το ταξίδι ούτε 100 χιλιομέτρων του Λεβαδειακού μπορεί να είναι άνετο μέσω της Εθνικής οδού Α1, ωστόσο η αποστολή του είναι δύσκολη.

Και είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι αν έπαιζαν πριν από δύο μήνες, η μεν ΑΕΛ δεν ήταν τόσο ανήσυχη, ο δε Λεβαδειακός δεν θα ήταν τόσο προσηλωμένος σε αυτό το παιχνίδι.

Ο λόγος είναι ότι με το τέλος του πρώτου γύρου τις ομάδες χώριζαν δέκα ολόκληροι βαθμοί και η ΑΕΛ δεν ήταν από τις ομάδες που κυνηγούσε ο Λεβαδειακός.

Τώρα όμως, μέσα σε έξι αγωνιστικές η απόσταση έγινε τρεις βαθμοί, κάτι που σημαίνει ότι οι Βοιωτοί πηγαίνουν στη Θεσσαλία για να πιάσουν στη βαθμολογία τον αντίπαλό τους. Αν όχι τώρα με νίκη, έστω με μια ισοπαλία, που θα κρατήσει την απόσταση βολής.

Η ΑΕΛ δεν έχει νίκη εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα στις 12 Ιανουαρίου μετράει τέσσερις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Και όταν σε 11 αγωνιστικές έχεις νικήσει μόνο τον Απόλλωνα στην έδρα σου, όσες ισοπαλίες και να καταφέρεις δεν ξεφεύγεις από τον κίνδυνο.

Όσο η ΑΕΛ αγκομαχούσε, ο Λεβαδειακός έκανε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα επτά τελευταία, αν και είχε μέσα να παίξει με Άρη και Παναθηναϊκό, αλλά μάζεψε και από αυτά τα παιχνίδια τέσσερις βαθμούς.

Είναι εντυπωσιακό ότι όλα αυτά τα έχει καταφέρει ο Λεβαδειακός, χωρίς να πετύχει πάνω από ένα γκολ στα τελευταία 13 παιχνίδια του! Είναι εντυπωσιακό ότι με έξι γκολ σε αυτά τα 13 παιχνίδια έχει πάρει 12 βαθμούς! Άλλωστε και οι πέντε νίκες που έχει κάνει στο πρωτάθλημα είναι στο γκολ, τέσσερις με 1-0 και μια με 2-1.

Μόνο μια φορά έχει νικήσει ο Λεβαδειακός στη Λάρισα. Στις 18 Απριλίου 2010 στην τελευταία αγωνιστική στο Αλκαζάρ ήθελε τη νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία και την πέτυχε με 2-1 (57' σουτ Κυριακίδης - 22' σουτ Σερτζίνιο, 85' κεφαλιά Αγκάλι).

Όμως η νίκη δεν βοήθησε, καθώς την ίδια ώρα η Ξάνθη νικούσε στη Θεσσαλονίκη 4-2 τον Ηρακλή και ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε.

Από τότε η ΑΕΛ έχει νικήσει στα δύο που ακολούθησαν στην έδρα της. Άλλωστε έχει κερδίσει πάνω από τα μισά (14 από τα 25) μεταξύ τους ανεξάρτητα έδρας.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που έπαιξαν στην Γ' Εθνική αντίπαλοι - 16 χρόνια - και στην Β' Εθνική - 14 χρόνια.

Από το 2005 που ξαναβρέθηκαν στη μεγάλη κατηγορία η ΑΕΛ έχει έξι νίκες, όλες με ένα γκολ διαφορά, ενώ ο Λεβαδειακός τέσσερις, τις δύο από αυτές με 3-0!

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 14
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Λεβαδειακού: 5

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 9
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λεβαδειακού: 1

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, 19.30
Λεβαδειακός - ΑΕΛ 1-1
(82' αυτογκόλ Γκόλιας - 13' σου Κοέφ)