Μπορεί οι πέντε τελευταίες αγωνιστικές να μην έχουν μεγάλα ντέρμπι ανάμεσα στις δημοφιλείς ομάδες, ωστόσο υπάρχουν πολλά κρίσιμα παιχνίδια και ίσως αυτό που ανοίγει την αυλαία της 26ης αγωνιστικής να είναι το πιο καθοριστικό.

Ο 15ος Λεβαδειακός υποδέχεται τον 13ο ΠΑΣ Γιάννινα, που απέχουν τρεις βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι αν νικήσει ο Λεβαδειακός η κατάταξη στις θέσεις της "ουράς" θα γίνει πιο περίπλοκη. Μάλιστα έχει σημασία πλέον και το σκορ, καθώς οι ομάδες βλέπουν και την περίπτωση της ισοβαθμίας και αναζητούν την υπεροχή σε αυτή.

Οι δύο ομάδες της περιφέρειας εδώ και καιρό δίνουν τη μάχη τους για την παραμονή. Τώρα τα περιθώρια στενεύουν. Ο ΠΑΣ είναι στη θέση που προβλέπεται μπαράζ, ο Λεβαδειακός στις τρεις του υποβιβασμού. Αν ο Λεβαδειακός κυνηγάει τον σημερινό του αντίπαλο, ο ΠΑΣ κοιτάζει και παραπάνω. Αν και δείχνει μεγάλη αδυναμία στο γκολ και σε αποτελέσματα εκτός έδρας. Πήρε μια ισοπαλία στη Λαμία, μετά από 10 ήττες στη σειρά.

Δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του και μόλις δύο στα 11 του 2019. Μάλιστα σε αυτά τα 11 παιχνίδια έχει βάλει μόλις πέντε γκολ και ποτέ περισσότερα από ένα σε κάθε παιχνίδι. Εκτός έδρας πέτυχε δύο γκολ στη Ριζούπολη όταν νίκησε τον Σεπτέμβρη και από τότε έχει τέσσερα γκολ σε 11 αγώνες!

Ο Λεβαδειακός επιστρέφει στην έδρα του, μετά από δύο ήττες σε Λάρισα και Ηράκλειο. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έδρας του μάζεψε οκτώ βαθμούς. Η αντεπίθεση από τα τέλη Γενάρη του έδωσε 11 βαθμούς στα τελευταία εννέα παιχνίδια, ενώ είχε εννέα βαθμούς στα 16 προηγούμενα! Ωστόσο τώρα έφτασε σε κομβικό παιχνίδι.

Από τα έξι τελευταία μεταξύ τους, τα τέσσερα έληξαν ισόπαλα, ενώ η κάθε ομάδα έχει από μια νίκη, και αυτή στην έδρα της. Ο ΠΑΣ έχει προηγηθεί και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στη Λιβαδειά! Ωστόσο νίκησε μόνο στο πρώτο από αυτά, 2-1 τον Φεβρουάριο του 2015! Τον Μάρτιο του 2016 ισοφαρίστηκε σε 1-1, τον Φεβρουάριο του 2017 έχασε 2-1 και τον Οκτώβριο του 2017 πάλι ισοφαρίστηκε σε 1-1.

Η νίκη του 2015 είναι η μοναδική του ΠΑΣ στη Λιβαδειά σε εννέα επισκέψεις.

Η ιστορία
Νίκες Λεβαδειακού: 6
Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 6

Με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό
Νίκες Λεβαδειακού: 4
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 1

Στον πρώτο γύρο
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 2-0
(18' κεφαλιά Κρίζμαν, 50' σουτ Κρίζμαν)

Photo: Reporter Images