Στο δρόμο για τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Αστέρας Τρίπολης κάνει... στάση στη Λάρισα για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με την ισόβαθμή του ΑΕΛ.

Οι δύο ομάδες που βρίσκονται μαζί στους 27 βαθμούς, είναι επίδοξοι στόχοι των ομάδων που τις ακολουθούν, ώστε να τους... πάρουν τις θέσεις σωτηρίας. Αυτό σημαίνει ότι αν στη Λάρισα υπάρξει νικητής, θα μπορεί να πανηγυρίζει την ουσιαστική παραμονή. Η ισοπαλία δεν είναι καταστροφή, αλλά τους κρατάει στην πρίζα.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν τον Ιανουάριο στη φάση των 16 του Κυπέλλου. Δύο παιχνίδια με 13 γκολ (!), 3-2 στη Λάρισα και 5-3 στην Τρίπολη!

Για το πρωτάθλημα ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει χάσει τα επτά τελευταία μεταξύ τους, νικώντας στα τέσσερα από αυτά.

Αντίθετα στα έξι πρώτα της ιστορίας τους στην Super League Σουρωτή, η ΑΕΛ δεν είχε χάσει, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Άλλωστε το πρώτο από τα 381 του Αστέρα Τρίπολης στην κατηγορία, ήταν με την ΑΕΛ στην Τρίπολη.

Ο Αστέρας είναι λοιπόν αήττητος στα τρία τελευταία πρωταθλήματος στη θεσσαλική πόλη, μετά την ήττα τον Ιανουάριο του 2010 στο Αλκαζάρ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους, τα έξι είναι για το Κύπελλο και πέντε για το πρωτάθλημα!

Στον πρώτο γύρο ο Αστέρας επικράτησε 2-0, στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου, που σήμερα φτάνει τους 550 αγώνες στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

Από το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΑΕΛ ξεκινούσε για τον Αστέρα η αντεπίθεση με τέσσερις σερί νίκες. Από τότε έκανε μόνο τρεις στα 11 τελευταία, αλλά ήδη είχε κτίσει την βαθμολογική  του ανάκαμψη. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματος και πέντε συνολικά, αλλά έχει και μια νίκη στα έξι τελευταία πρωταθλήματος, καθώς κυριαρχεί η ισοπαλία.

Ο Αστέρας έχει κρατήσει το "μηδέν" στα τρία τελευταία παιχνίδια του, αλλά δεν σκοράρει και εύκολα. Από τις πέντε τελευταίες εξόδους του σκόραρε μόνο σε μια, στη Ριζούπολη.

Η ΑΕΛ επίσης δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της, νικώντας τον Λεβαδειακό στο γήπεδό της, ανάμεσα σε δύο 0-0 εκτός έδρας σε Ηράκλειο και Γιάννινα. Η νίκη με τον Λεβαδειακό είναι η μοναδική στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας,

Η κυριαρχία της ΑΕΛ στα πρώτα έξι παιχνίδια και αυτή του Αστέρα στα επτά τελευταία, δημιουργούν μια εντυπωσιακή παράδοση για τον Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Αργεντίνος έπαιξε στην ΑΕΛ από το 2007 ως το 2011. Αντιμετώπισε τέσσερις φορές στον Αστέρα και έκανε μια νίκη και τρεις ισοπαλίες. Τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στην Τρίπολη και από τότε έχει παίξει τέσσερις φορές εναντίον της ΑΕΛ με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Έχει παίξει δηλαδή σε οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες και ποτέ δεν ήταν στην πλευρά του χαμένου. Έχει τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 3
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 4

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 2
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 2-0
(55' κεφαλιά Καλτσάς, 88' σουτ Μανιάς)

Photo: Reporter Images