Στον Τελικό με ανατροπή προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ με σκορ 2-1 επί του Ολυμπιακού, στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Πρωταθλήματος Υποδομών της Super Legue, που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας.

Αν και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ο Ολυμπιακός και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, η συνέχεια ανήκε στον ΠΑΟΚ, όπου έκανε την ολική ανατροπή και πήρε τη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φλώκος πίεσε και κέρδισε την κατοχή, έκανε τη σέντρα προς την περιοχή και εκεί ήρθε ο Χαράλαμπος Πάνος να κάνει ωραίο κοντρόλ με το στήθος και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με μονοκόμματο βολέ.

Στο 30’ ο Πιτιλάκος βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ, όμως οι αμυντικοί του Ολυμπιακού μπλόκαραν το σουτ του και αποσόβησαν την ισοφάριση. Ακριβώς δέκα λεπτά μετά, στην εκπνοή του πρώτο 40λεπτου, ήταν η σειρά του Μπότη να επέμβει, όταν ο Φλώκος έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στέλνοντας την μπάλα προς το «Γ» της εστίας του ΠΑΟΚ, αλλά ο υψηλόσωμος πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, αλλά αυτήν τη φορά από την αντίθετη πλευρά. Μόλις τριάντα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Γιώργος Κούτσιας βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε με πολύ ωραίο σουτ τον Σίνα, ισοφαρίζοντας και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός ανέλαβε τότε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μια προσπάθεια να απαντήσει, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία όταν στο 47’ ο Ποιμενίδης αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από κόρνερ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως, ο ΠΑΟΚ γινόταν όλο και πιο επικίνδυνος μπροστά και σε αυτό βοήθησε και η είσοδος στον αγώνα των Σπυριδόπουλου και Μπάμπουρα. Ο τελευταίος έκανε στο 61’ ιδανική σέντρα για το κεφάλι του Κούτσια, όμως ο αρχηγός του Δικεφάλου έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τελικά οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ολική ανατροπή του σκορ στο 64ο λεπτό όταν από τα… μαγικά πόδια του Τσίκου – που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου – σε μια μακρινή στατική εκτέλεση, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, απ’ όπου ο προωθημένος Ζίλο την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Σίνα για το 2-1.

O Oλυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης και με τον χρόνο να τον πιέζει βγήκε μαζικά στην επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές των "ερυθρόλευκων" δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του ΠΑΟΚ και μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει το 3-1 για τον "δικέφαλο", όταν σε αντεπίθεση στο 80ο λεπτό ο Μπάμπουρας επιχείρησε κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού ήρθε στο τριτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Χρήστου να πιάνει την κεφαλιά, σε φάουλ του Πρελιά, αλλά η μπάλα να περνάει άουτ. Έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη μεγάλη πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Παπαβασιλείου): Μπότης, Τασιούρας, Σινανάι, Ζίλο (80’ Τόσκος), Κουρσίδης, Τσίκος, Σμυρλής (80’ Καμαρός), Πιτιλάκος (41’ Σπυριδόπουλος), Κούτσιας, Κουλούρης (73’ Ρούμιαντσεβ), Κεδίκογλου (51’ Μπάμπουρας).

Ολυμπιακός (Τοπολιάτης): Σίνα, Γιαλεδάκης, Χρήστου, Φλώκος (59’ Πρελιάς), Σταυρόπουλος, Ποιμενίδης, Μόσχος, Ρέτσος (74’ Κατσαούνος), Κουτσογούλας, Κατηφόρης, Πάνος (79’ Κίτσας).

Φωτορεπορτάζ