Μεθαύριο Τετάρτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λαμίας, η πρόταση για την ονοματοδοσία του ΔΑΚ Λαμίας σε "Στάδιο-Γήπεδο Αθανάσιος Διάκος" και θα παραθέσω κάποιες σκέψεις και συζητήσεις με πολίτες της Λαμίας.

Δεν έχω καμία διάθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με την πρόταση ως πρόταση ή με τον εισηγητή Δημοτικό Σύμβουλο, Τάκη Συλεούνη. Άλλωστε ξέρει πόσο τον εκτιμώ.
Επί της αρχής της πρότασης συμφωνώ, όμως έχω μια ένσταση.

Θα είναι μόλις το 3ο γήπεδο στη Super League που θα φέρει όνομα ήρωα της επανάστασης, αν ψηφιστεί τελικά, μετά το "Γ. Καραϊσκάκης" στον Πειραιά και το "Θ. Κολοκοτρώνης" στην Τρίπολη.

Η ένστασή μου έγκειται καθαρά στον χώρο, δηλαδή το γήπεδο. Και εξηγούμαι.

Στο γήπεδο αυτό καθ αυτό, το ΕΑΚ και μετέπειτα ΔΑΚ Λαμίας, ίδρωσε και έχτισε την αθλητική της καριέρα η συμπολίτισσά μας, η Ο-λυ-μπι-ο-νί-κης, Νίκη Μπακογιάννη.
Η κορυφαία αθλητική διάκριση που είχε ποτέ ο τόπος μας, η Λαμία.
Και αφού μιλάμε για ονοματοδοσία σε αθλητικό χώρο, νομίζω πως το πρέπον είναι να πάρει το όνομά της, το δικαιούται, το αξίζει.
Μιλάμε για Ολυμπιονίκη!! Ειδικά τώρα που είναι εν ζωή, έχει μεγαλύτερη αξία.

Παράλληλα, ως πόλη χάσαμε την ένταξη στα Ολυμπιακά Έργα-Ολυμπιακά Στάδια και δεν ενταχθήκαμε στα ΠΑΝ (Πανθεσσαλικό, Παγκρήτιο, Παναχαϊκό), έχοντας όμως την Καμαρίτσα σε εξαγγελίες ολοκλήρωσης, εκεί ΝΑΙ, να δοθεί το όνομα του Εθνικού μας Ήρωα, του Αθανάσιου Διάκου.

Υπάρχουν και φέρουν το όνομα η Πλατεία Αθ. Διάκου, η Οδός Αθ. Διάκου, το Κενοτάφειο του Αθανάσιου Διάκου, στην πόλη μας, πιο δίπλα μας η ιστορική Αλαμάνα.

Δεν θα πλατειάσω και κλείνω, το ΔΑΚ Καβάλας, έχει το όνομα "Ανθή Καραγιάννη", σε ένδειξη τιμής της Παραολυμπιονίκου των δρόμων ταχύτητας, που κατάγεται από την πόλη της Καβάλας.
Ας πράξουμε και μεις το ίδιο.

Υ.Γ. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω πως πρέπει να κάνει και ο Δήμος Στυλίδας και να δώσει το όνομα του Παραολυμπιονίκη, Πασχάλη Σταθελάκου, στο ΔΑΚ Στυλίδας.