Μετά τις δύο περσινές πετυχημένες διοργανώσεις, το Karate Open Series Lamia, η μεγάλη διεθνής διοργάνωση αγώνων καράτε, επέστρεψε το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου στο Κλειστό Χαλκιοπούλειο Γυμναστήριο της πόλης μας, με 1000 περίπου αθλητές από 100 συλλόγους να αγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες, προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα στο κοινό. 

Το «Lamia Open Series Elite 2019», που συνδιοργάνωσε η  Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ) με το Δήμο Λαμιέων, ξεπέρασε και φέτος τα όρια της χώρας μας συγκεντρώνοντας αθλητές τόσο από βαλκανικές χώρες, αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα που έδωσαν το παρών σ’ αυτό το αθλητικό τουρνουά, μέσα από το οποίο κρίνονται οι συμμετοχές στις Εθνικές μας Ομάδες. Αποτελεί πλέον θεσμό ο οποίος και θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.


Η Λαμία εδραιώνεται ως ένας σημαντικός αθλητικός προορισμός της χώρας. Αυτό αποδεικνύει και η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος KUDO με συμμετοχές από όλο τον κόσμο η οποία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, θα φιλοξενηθεί στη Λαμία το Μάιο του 2020 σε συνεργασία πάντα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης σημείωσε

«Το καράτε βρήκε το σπίτι του στη Λαμία! Μετά τις δύο περσινές απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις, το Karate Open Series Lamia επέστρεψε και φέτος στο Χαλκιοπούλειο και καθιερώνεται ως ένας ακόμα διεθνής αγώνας που φιλοξενείται στη πόλη μας. Περίπου 1000 αθλητές από 100 συλλόγους από όλη την Ελλάδα, μαζί με τους συνοδούς τους, επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά την πόλη μας, το Δήμο μας!
Και σίγουρα δε σταματάμε εκεί!
Το Μάιο 2020 πρόκειται να καλωσορίσουμε στη Λαμία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα KUDO με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία πάντα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε! 
Η Λαμία, κερδίζει σταθερά το στοίχημα και καθιερώνεται ως αθλητικός προορισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία