Μετά τις τρεις σερί ήττες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες με το 1-0 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη! Γκολ-πέναλτι ο Μπαϊροβιτς, το κέρδισε ο πολύ καλός πιτσιρικάς Ντουάρτε!

Σε μία «επαγγελματική» νίκη έφτασε σήμερα ο Παναιτωλικός.Με πολλούς πιτσιρικάδες στη σύνθεσή του και  τέσσερις παίκτες από την ακαδημία του στο αρχικό του σχήμα, κέρδισε τον Απόλλωνα με 1-0 και εδραιώθηκε ψηλά.  

Ο Λευτέρης Βελέντζας παρέταξε τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Ναδάλες, Κοντοέ, Βαφέα τριάδα στα στόπερ, τον Στάθη στη δεξιά πλευρά, τον Ρώσση στην αριστερή, τους Αγρόδημο, Ντ’ Ούρσο, Μπεντινέλι στον άξονα και τους Ναζλίδη, Ελ Χέλβε επιθετικές «αιχμές». 

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Μιχάι, Μαλή, Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Τσιγγάρα στον άξονα, τους Ντουάρτε, Ντίας στα άκρα, τον Γκούγκα «οργανωτή» και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης. 

H αναμέτρηση ήταν αναγνωριστική στα πρώτα της λεπτά, ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα και  μετά το 20’  εκτός από τον  έλεγχο, άρχισε και να απειλεί. Κυρίως με τον Γκούγκα, ο οποίος αρχικά είχε 1-2 καλά σουτ και στο 27’ απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν μετά το λάθος του Χουάντερσον, ο Ντίας του «έστρωσε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τελικά το σκορ στο 30’, όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Ντουάρτε από τον Κοντοέ και ο Μπαϊροβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Η παραπάνω εξέλιξη «ανάγκασε» τους γηπεδούχους να ανεβάσουν τις γραμμές τους, αλλά πλην της προσπάθειας του Ελ Χέλβε στο 35’ και 1-2 κόρνερ που κέρδισαν, δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Κυριακίδη. 

Το δεύτερο μισό θα ξεχαστεί πολύ σύντομα. Το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι μία παράλληλη του Ναδάλες και 2-3 περιπτώσεις αντεπίθεσης του Παναιτωλικού που δεν μετουσιώθηκαν σε φάσεις. Ετσι το σκορ δεν άλλαξε και οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τους τρεις βαθμούς.  
  
ΑΠΟΛΛΩΝ: Χουάντερσον, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ρώσσης (73’ Βάρκας), Στάθης (84’ Οικονομόπουλος),Ντ’ Ούρσο, Αγρόδημος, Μπεντινέλι,Ναζλίδης, Ελ Χέλβε (46’ Ντεφεντερίκο). 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Λιάβας, Μιχάι, Μαλής, Αμαράλ (73’ Μάρκος Πάουλο), Τσιγγάρας, Λουσέρο, Γκούγκα(90’ Μπελεβώνης), Ντουάρτε, Ντίας, Μπαϊροβιτς (81’ Παρράς).


πηγή: gazzetta
photo: reporter-images