Ο Πανιώνιος, με γκολ του Βοιωτού Παναγιώτη Κόρμπου, νίκησε 2-1 τον Λεβαδειακό και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε υποβιβάστηκε και μαθηματικά!

Στη Super League 2 θα παίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λεβαδειακός αφού μετά από την ήττα (2-1) από τον Πανιώνιο στην έδρα του υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την 28η ημέρα της διοργάνωσης. 

Ο Πανιώνιος που ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έφτασε με ανατροπή στη νίκη με γκολ του Παναγιώτη Κόρμπου στο 57'. 

Ο αρχηγός του Πανιωνίου με καταγωγή από την Βοιωτία και με θητεία στον Λεβαδειακό... άθελα του έριξε κατηγορία την ομάδα της Λειβαδιάς η οποία για πρώτη φορά μετά το 2011 θα παίξει ξανά στη 2η κατηγορία!

Ο Λεβαδειακός έμεινε στους 21 βαθμούς μετά από τη νίκη του ΟΦΗ μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού έμεινε στο -7 από τους Κρητικούς και έτσι τελείωσε από τη Super League. 

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9' πήρε κεφάλι στο σκορ. 

Στο 9' ο Στανόγεβιτς, που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο μέρος, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, για το 1-0 των Βοιωτών.

Ο Λεβαδειακός δεν χάρηκε για πολύ... Ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του και έφτασε στην ισοφάριση στο 28'. 

Πρωταγωνιστής ήταν ο Σωτήρης Τσιλούλης. Ο νεαρός επιθετικός μετά από ωραίο συνδυασμό του Μπουμάλ με τον Κόρμπο έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς. 

Ο Πανιώνιος είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί πριν από την διακοπή του ημιχρόνου αλλά την έχασε. Ο Τσιλούλης στο 44' ανατράπηκε από τον Μπάγιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι. 

Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μπουμάλ αλλά ο Μπάγιτς αποκρούει το σουτ του και ... διορθώνει το λάθος του! 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος και σκόραρε στο 57'. 

Ο αρχηγός του Παναγιώτης Κόρμπος μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Μπάγιτς βρήκε την ευκαιρία και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν και το τελικό σκορ. 

Εν συνεχεία το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, έγινε σκληρό από την πλευρά του Λεβαδειακού αλλά ο Πανιώνιος πανηγύρισε την 3η εκτός έδρας νίκη του και την 1η του μετά από τη 10η ημέρα (0-1 την Ξάνθη,10/11/ 2018). 

Ενδεκάδες

Λεβαδειακός(Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νίκας, Ανγκούα, Μαρκόβσκι, Καραχάλιος (55' Ζησόπουλος), Στανόγεβιτς (74' Χατζηλάμπρος), Τσαμπούρης (78' Ρεκιασβίλι), Σαβαντογκό, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Αντιλέχου. 

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μανιάτης (82΄Οικονομίδης), Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Αλί (46'Σπιριντόνοβιτς), Τσιλούλης, Μπουμάλ (92' Άρτσε).

πηγή: gazzetta
photo: reporter-images