Ο Παναθηναϊκός πλέον ελάχιστες ελπίδες έχει για την πεντάδα της βαθμολογίας. Και για τις δύο ομάδες δεν είναι ευχάριστο πρωταπριλιάτικα να είναι εκτός στόχων. Έτσι το ποδόσφαιρο που θα παίξουν στο γήπεδο είναι το μόνο που μπορεί να ικανοποιήσει τον κόσμο τους.

Ο Απόλλων προέρχεται από την βαριά ήττα από τον Άρη, αφού στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του πήρε ένα ακόμα βαθμό, στο 0-0 με τον ΟΦΗ. Θα προσπαθήσει να αποφύγει την 20η ήττα στο πρωτάθλημα.

Στην έδρα του έχει χάσει τρία από τα επτά τελευταία, έχοντας μια νίκη και τρεις ισοπαλίες ακόμα. Είχε χάσει και τα πέντε πρώτα!

Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο δίμηνο νίκησε μόνο ένα παιχνίδι, αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτός έδρας φέτος έχει κερδίσει τρία παιχνίδια. Τα δύο πρώτα σε Ξάνθη και Λάρισα, ενώ στα τελευταία 11 έχει κερδίσει μόνο ένα, αυτό στο Αγρίνιο. Στα υπόλοιπα έχει πέντε ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Από την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έχασε στη Ριζούπολη έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια! Ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1989, όταν ο Απόλλων πάλευε για την παραμονή του και είχε μόλις τρεις νίκες σε 19 παιχνίδια. Ένα μήνα πριν είχε απολυθεί ο Καλοπέροβιτς και είχε αναλάβει ο Τάκης Ασημακόπουλος. Ο Παναθηναϊκός του Μπένγκτσον ήταν οκτώ ματς αήττητος. Ο Μιχάλης Βλάχος άνοιξε το σκορ στο 47’, ο Χρήστος Δημόπουλος ισοφάρισε στο 52’ και στο 75’ ο Γιώργος Αθανασιάδης έκανε το τελικό 2-1.

Από τότε σε 13 παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει 10 νίκες, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Τα δύο από αυτά τα τρία είναι τα δυο πιο πρόσφατα, Νοέμβριο 2013 και Ιανουάριο 2018.

Πάντως ο Απόλλων έχει νικήσει για τελευταία φορά τον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριο του 1997, αλλά εκτός έδρας, 2-0 στο «Σπύρος Λούης» με τα δύο γκολ του Νικολά Ντικουμέ.

Η ιστορία
Νίκες Απόλλωνα: 5
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Παναθηναϊκού: 61

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα
Νίκες Απόλλωνα: 3
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Παναθηναϊκού: 30

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018
Παναθηναϊκός – Απόλλων 5-1
(15’ κεφαλιά Μακέντα, 41’ σουτ Μακέντα, 58’ σουτ Κουρμπέλης, 61’ σουτ Ινσούα, 90’ σουτ Γιόχανσον – 67’ σουτ Σικαμπάλα)