Με δύο ασυνήθιστους στόχους κλείνει τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός. Ο πρώτος, που δεν εξαρτάται και από αυτόν μόνο, είναι να γυρίσει στο πάνω μισό της βαθμολογίας τουλάχιστον, και ο δεύτερος να παρηγορήσει με καλό παιχνίδι και αποτέλεσμα τον κόσμο του.

Η ήττα από τον ΟΦΗ εντός και από τον Ατρόμητο εκτός έδρας ήταν δύο άσχημα αποτελέσματα, που σε συνδυασμό με την αφαίρεση βαθμών, άφησε πίσω τους "πράσινους".

Οι δύο νίκες στα οκτώ τελευταία και οι τέσσερις μέσα στο 2019 σε 15 αγώνες, είναι πολύ μακριά από το δυνατό ξεκίνημα που άφησε ελπίδες. 

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη υποδέχεται τον Παναιτωλικό, και αν τον νικήσει, θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στη σεζόν, που θα κάνει ο Παναθηναϊκός δύο στα δύο. Μοναδική ομάδα που έχασε φέτος δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, είναι ο Απόλλων.

Το τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, ο Τραϊανός Δέλλας θα το ήθελε πετυχημένο. Ο Παναιτωλικός μπορεί να μείνει στην έβδομη θέση και να γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του η κορυφαία ομάδα της περιφέρειας. Προηγείται κατά δύο βαθμούς της Λαμίας και της ΑΕΛ.

Ο Παναιτωλικός πήρε πέρσι ισοπαλία 0-0 στο "Απόστολος Νικολαϊδης", αφού είχε χάσει και στις οκτώ προηγούμενες επισκέψεις του στον Παναθηναϊκό, έξι για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Ο Παναιτωλικός, που δεν έχει νικήσει ποτέ τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, μετράει μια ακόμα ισοπαλία. Αυτή στην πρώτη επίσκεψή του στη Αθήνα, στις 23 Μαϊου 1976, σε ένα ιστορικό παιχνίδι, όχι για τη βαθμολογική του σημασία, αφού ο Παναιτωλικός είχε πέσει. Αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν ο προπονητής Στιέπαν Μπόμπεκ, που είχε συνδέσει το όνομά του με πορείες των "πράσινων". Ο Παπαδημητρίου στο 32' με κεφαλιά έκανε το 1-0, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Γιώργος Παππάς ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 10
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Παναιτωλικού: 2

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 6
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στον πρώτο γύρο
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
(32' σουτ Μπουζούκης. Στο 59' 2η κίτρινη Κάτσε)