Με μια πολύ μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ εκτός έδρας, την πρώτη στην ιστορία της, η ΑΕΛ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη Super League Σουρωτή και την επόμενη σεζόν, με πανηγυρικό τρόπο. Θα ήθελε να κλείσει τη σεζόν με μια καλή εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό, που διανύει εξαιρετική φόρμα.

Η ΑΕΛ έχει χάσει μόνο ένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, αυτό από τον Πανιώνιο, και οι δύο τελευταίες μάλιστα που δεν τη νίκησαν είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Στην έδρα της δεν έχει ήττα στα τελευταία τέσσερα, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, από τότε που τη νίκησε ο Ατρόμητος. Είναι και η μοναδική ήττα στο AEL FC Arena στα τελευταία 11 για τη θεσσαλική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από εννέα διαδοχικές νίκες, μετά την ήττα του στην Τούμπα, ωστόσο δεν είχε άλλο χρόνο για να φτάσει τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα στα τελευταία 16 έχει 15 νίκες και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσει να πάει στους 75 βαθμούς και να περάσει τα 70 γκολ, επιτεύγματα, που μόνο πρωταθλητές έχουν κάνει στα χρόνια της Super League Σουρωτή.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΛ, βάζοντας 13 γκολ σε αυτά, μετά την ήττα στη Λάρισα στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 με 1-0 (90' σουτ Γκόλιας). Είναι η μοναδική νίκη της ΑΕΛ στα τελευταία εννέα μεταξύ τους, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει τα υπόλοιπα οκτώ.

Η Λάρισα είναι ιστορικά μια από τις πιο δύσκολες έδρες για τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να νίκησε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία εκεί, αλλά έχει κερδίσει πέντε από τα προηγούμενα 24. Δεν βρίσκει κανείς έδρες της περιφέρειας, όπου ο Ολυμπιακός να μην έχει περισσότερες νίκες από την τοπική ομάδα. Και με την ΑΕΛ είναι ισόπαλος 8-8.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 10
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Ολυμπιακού: 34

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 8
Ισοπαλίες: 12
Νίκες Ολυμπιακού: 8

Στον πρώτο γύρο
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-0
(8' σουτ Γιώργος Μασούρας, 16' πέναλτι, 44' σουτ και 75' σουτ Φορτούνης)