Το γήπεδο των Ζωσιμάδων θα είναι ο τελικός προορισμός και το τελευταίο εμπόδιο για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο επόμενο μεγάλο στόχο, που είναι το αήττητο στο πρωτάθλημα. Έχει περάσει μισός αιώνας και βάλε, από τότε που ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη και τελευταία ομάδα, που κατέκτησε πρωτάθλημα αήττητη. Κάποιες ομάδες πλησίασαν, όχι όμως όσο ο ΠΑΟΚ τώρα.

Οι συνθήκες τα έφεραν έτσι, που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μια ομάδα, που παίζει μόνο για τη νίκη, που και αυτή τελικά μπορεί να μην την είναι αρκετή! Ο ΠΑΣ Γιάννινα για να αποφύγει την 14η θέση θα πρέπει να νικήσει και να χάσει ο ΟΦΗ! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει στα χέρια του την τύχη του.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγε όχι και σε μια ισοπαλία, που θα τον κρατήσει αήττητο, αλλά για τον ΠΑΣ είναι σαν ήττα. Οι πρωταθλητές έχουν τέσσερις ισοπαλίες σε όλο το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΣ έχει να νικήσει στην έδρα του εδώ και τρεις μήνες, από το 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Έκανε μια ήττα και τρεις ισοπαλίες σε αγώνες που πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε καν να σκοράρει σε αυτούς τους τέσσερις. Ο ΠΑΣ αντιμετώπισε μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, ειδικά στον δεύτερο γύρο και στην έδρα του.

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ μετράει μόνο νίκες, μετά την ήττα μέσα στην Τούμπα τον Ιανουάριο του 2017. Τότε ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει με 1-0 (16' σουτ Τζημόπουλος). Είναι η 50η συνάντηση στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία. Στα Γιάννενα ο ΠΑΟΚ προηγείται για μια νίκη, εννέα έναντι οκτώ.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 12
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΠΑΟΚ: 26

Με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8
Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΠΑΟΚ: 9

Στον πρώτο γύρο
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(38' πέναλτι Πέλκας, 87' σουτ Σβιντέρσκι - 52' σουτ Μάνος. Στο 76' ο Βελλίδης απέκρουσε πέναλτι του Άκπομ)