Η προτελευταία θέση είναι δεδομένη εδώ και καιρό για τον Λεβαδειακό, που θα βρεθεί στο φινάλε του πρωταθλήματος να υποδέχεται μπροστά στο κοινό του την ΑΕΚ.

Ο Λεβαδειακός έκανε δύο νίκες στο τέλος του Φεβρουαρίου, με Παναιτωλικό και Ξάνθη, αυξάνοντας τις ελπίδες παραμονής του. Αλλά από εκεί και πέρα απέτυχε στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν,

Ο Λεβαδειακός είχε αρκετά προβλήματα και στα περισσότερα παιχνίδια του κυνηγούσε σκορ. Προηγήθηκε μόλις τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο, τις λιγότερες μετά τον Απόλλωνα, που δεν προηγήθηκε ποτέ. Εκτός έδρας πολύ αδύνατος, πέτυχε μόλις πέντε γκολ, όσα και ο τελευταίος Απόλλων. Μάλιστα έβαλε μόλις ένα γκολ εκτός στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να μην χάσει την τρίτη θέση, κάτι βέβαια που θα συμβεί αν ο Ατρόμητος νικήσει τον ΟΦΗ. Η περσινή πρωταθλήτρια έχει βέβαια το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά θα ήθελε να διασκεδάσει την εντός έδρας ήττα της από την ΑΕΛ στο προηγούμενο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία επίσημα παιχνίδια με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ με 18-0. Είχε προηγηθεί ή ήττα στη Λιβαδειά στις 17 Απριλίου 2016 στην τελευταία αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος. Μάλιστα ο Λεβαδειακός είχε επικρατήσει με 3-0 (39' αυτογκόλ Ντιντάκ, 40' αυτογκόλ Τζανετόπουλος, 63' κεφαλιά Μάντζιος).

Αυτή είναι η μοναδική ήττα της ΑΕΚ στις τελευταίες εννέα επισκέψεις της, ενώ έχει άλλη μια το 1994.

Η πρώτη φορά που πήγε η ΑΕΚ στη Λιβαδειά ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 1987, όπου σκόραρε από τα αποδυτήρια (1' σουτ Πατίκας), αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 31' με σουτ του Μιχάλη Μπλέτσα για το τελικό 1-1.

Η ιστορία
Νίκες Λεβαδειακού: 4
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΚ: 22

Με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό
Νίκες Λεβαδειακού: 2
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΚ: 8

Στον πρώτο γύρο
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-0
(24' κεφαλιά Πόνσε)