Παρελθόν από την ομάδα της Ξάνθης αποτελούν ο Σλοβάκος επιθετικός, Έρικ Γέντρισεκ, καθώς και ο Πορτογάλος αμυντικός, Ντίνις Αλμέιδα.

Ο βρχύσωμος επιθετικός Έρικ Γέντρισεκ ήταν ο πρώτος σκόρερ της τις δύο τελευταίες σεζόν,  ενώ ο 24χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αναχωρεί για τη Μονακό, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός την περυσινή σεζόν.


Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα της Θράκης 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

"Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας του με τους ποδοσφαιριστές Έρικ Γέντρισεκ και Ντίνις Αλμέιδα, με το τέλος των φετινών υποχρεώσεων της ομάδας. 

Ο Σλοβάκος επιθετικός στα δύο χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη, κατέγραψε 58 συμμετοχές σκοράροντας 20 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο ενώ κλήθηκε δύο φορές στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του.

Ο 24χρονος Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός Ντίνις Αλμέιδα, ολοκληρώνει τον δανεισμό του στην ξανθιώτικη ομάδα έχοντας αγωνιστεί σε 25 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου σκοράροντας δύο φορές. Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ του εύχεται καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία".