Παρελθόν αποτελεί ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, Γιάννης Γκριτζάπης από Προοδευτική Λάρυμνας, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
Μετά από μια εξαιρετική χρονιά για τον ίδιο και την ομάδα, ο Μαρτιναίος ποδοσφαιριστής αποχαιρετά και εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τη διοίκηση και τους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα εξετάζει τις προτάσεις που έχει για να συνεχίσει την καριέρα του.


Ο Γιάννης Γκριτζάπης, βρέθηκε από πολύ μικρός στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ  σε ηλικία 19 ετών συνέχισε στα τμήματα υποδομής Κ20 του Λεβαδειακού, όπου υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, την περίοδο 2011-11.


Μετέπειτα, αγωνίστηκε  στη Γ' Εθνική με τη Γλυφάδα και τον Πανηλειακό, όπου αναδείχθηκε Πρωταθλητής και πήρε την άνοδο στη Football League.
Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία, του Οπούντιου Μαρτίνου, της Αταλάντης και της Προοδευτικής Λάρυμνας.


Αναλυτικά

Γιάννης Γκριτζάπης

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας που με βοήθησαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου σε μια αρκετά δύσκολη ποδοσφαιρική σεζόν που πέρασε αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα.
Η ομάδα πέτυχε τους στόχους της αλλά είχε τις δυνατότητες να φτάσει αρκετά ψηλότερα γιατί υπάρχει ταλέντο και ποδοσφαιριστές με μεγάλες ικανότητες.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο Πάνο Μπιτσάκο για την στήριξή του σε προσωπικό επίπεδο για όλα όσα μου πρόσφερε αλλά και για την τεράστια προσπάθεια που έκανε φέτος για την ομάδα για να μην λείψει τίποτα από εμας που αγωνιζόμασταν μαζί με όλα τα μέλη του συμβουλίου.
Εύχομαι η νέα ποδοσφαιρική χρόνια να φέρει περισσότερα χαμόγελα και χαρές και ειμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.Σας ευχαριστώ για όλα...Εις το επανιδείν!!