Καλημέρα. 

Το μεγάλο μαδριλένικο ντέρμπυ κλέβει τη παράσταση σε όλο το κουπόνι του Σαββάτου, αφού αναμένεται να πέσουν κορμιά για τη νίκη. Σφαγή και στη Κωνσταντινούπολη, στο μεγάλο τουρκικό κλάσσικο ανάμεσα σε Γαλατά και Φενέρ. 

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας δεν έχουν την αίγλη και το πάθος αυτών των δύο. Αλλά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα κι ας περάσουμε στις προτάσεις της στήλης.

ΧΕΤΑΦΕ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, 2 (1,91).
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την ανικανότητα των καταλανών να πετύχουν εκτός έδρας νίκη τους τελευταίους μήνες. Η ομάδα που σκόρπιζε τον τρόμο σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας και της Ευρώπης, εδώ και κάμποσο καιρό δείχνει μπλοκαρισμένη όποτε απομακρύνεται απ' το Καμπ Νου. Και γι' αυτό ανεβαίνει η απόδοση στη νίκη της Μπαρτσελόνα. Εδώ που έχει φτάσει η δουλειά, δε νομίζω πως αντέχουν νέα γκέλα οι πρωταθλητές, γιατί μετά θα θέλουν κυάλια για να δουν τους πρωτοπόρους. Εύκολα ή δύσκολα, περιμένω ότι θα επιβάλλουν την αναμφισβήτητη ανωτερότητά τους κόντρα στη Χετάφε και θα φύγουν με το τρίποντο.

ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ - ΣΙΒΑΣΠΟΡ, 1 (1,78).
Η έκπληξη της χρονιάς μέχρι στιγμής στη Τουρκία είναι η Αλανιασπόρ, η οποία βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας. Και με την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας, μάλιστα. Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους το σημερινό πρόγραμμα, αφού την ώρα που η Γαλατά θα σκοτώνεται με τη Φενέρ, αυτοί θα έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν τη ψαλίδα. Η Σιβασπόρ είναι αξιόλογη ομάδα, αλλά δύσκολα θα κόψει τη φόρμα των πρωτοπόρων.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, 1 (1,80).
Κατώτεροι του αναμενομένου και οι δύο αντίπαλοι μέχρι στιγμής. Ιδιαίτερα οι αγρινιώτες, που είναι η μοναδική ομάδα που έχει 4/4 ήττες στο πρωτάθλημα. Οι περιστεριώτες δείχνουν κι αυτοί να έχουν προβλήματα, αλλά σήμερα είναι ευκαιρία να πάρουν ανάσα με τρίποντο και δε νομίζω πως θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

Καλή επιτυχία.