Ήταν να μην πάρει μπροστά ο Χρήστος Τασουλής! Ο 28χρονος μπακ πέρασε αλλαγή στη θέση του Ιγκλέσιας με σουτάρα έξω από την περιοχή στο 51', στο ίδιο λεπτό που σκόραρε και απέναντι στη Λαμία, χάρισε τη νίκη στους Αρκάδες!

Τα «χρειάστηκε» ο Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά, όμως με σκόρερ τον Τασουλή πήρε δίκαια τη νίκη με 1-0 επί του Πλατανιά και σε μεγάλο βαθμό «κλείδωσε» την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Οι Αρκάδες ήταν από την αρχή καλύτεροι και με το 4-4-2 που ξεκίνησαν, κρατούσαν μπάλα και έφταναν με αξιώσεις μέχρι τα καρέ του Μαντζάρη. Στο 12' «άγγιξαν» το γκολ με την κεφαλιά του Χαουρέγκι, ενώ οι Κρέσπι και Σίτο απείλησαν στο 20' και 22' αντίστοιχα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν ως επί το πλείστον με μακρινά σουτ και έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα. 

Τελικά τη... λύση έδωσε ο Τασουλής, ο οποίος στο 51' με ένα μακρινό σουτ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ. Μάλιστα η φάση ήταν παρόμοια με εκείνη που σκόραρε στο πρόσφατο ματς με τη Λαμία και στο ίδιο λεπτό! 

Στο 64' ο  Κώτσιρας πέρασε την μπάλα στον Χαουρέγκι που βγήκε τετ-α-τετ αλλά τον πρόλαβε ο Σάαντο και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 75' «άγγιξαν» την ισοφάριση όταν ο Νίλι αστόχησε από εξαιρετική θέση μέσα στα αντίπαλα καρέ και «πέταξε» μία μοναδική ευκαιρία, ενώ αμέσως μετά (77') ο Μιχαήλ αντέδρασε δύσκολα και σωστά σε πλασέ του Λουκίνα. Στον εναπομείναντα χρόνο υπήρξαν εκατέρωθεν προϋποθέσεις για γκολ, όμως το 1-0 δεν άλλαξε. 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Μαντζάρης, Ραχμάν, Νιαυραδάκης (65' Καραγκούνης), Τσαμούρης, Σάαντο, Μποτσέτι, Παπουτσογιαννόπουλος (65' Νέιρα), Λεωνιδόπουλος, Μιγκέλ, Νίλι, Παπαδόπουλος (76' Λουκίνας).   

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μιχαήλ, Κώτσιρας (76' Ριέρα), Παναγιώτου, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας (17' Τασουλής), Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο, Κρέσπι (65'), Χαουρέγκι.


πηγή: gazzetta