Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου


Με ιδανικό τρόπο συνέχισε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Α’ Κατηγορία «Άρης Δάρρας» της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η Μαλεσίνα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Νίκης Αγίας Παρασκευής στο παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο (19/10) στο γήπεδο της Μεγάλης Βρύσης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η λοκρική ομάδα, έτσι, κατάφερε να διπλασιάσει τις επιτυχίες της στο φετινό μαραθώνιο και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την οποία μοιράζεται με τον Οπούντιο Μαρτίνου και τη Δάφνη Λιβανατών, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 65’ λόγω αποβολής του Μπακαλιάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη η Νίκη Αγίας Παρασκευής, με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο, θα μπορούσε να είχε πάρει ένα θετικό γι’ αυτή αποτέλεσμα, αφού παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο σκορ, δεν άφησε το παιχνίδι, πίεσε, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, μείωσε σε 1-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τελικά βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο ματς.

Το φιλμ του αγώνα:

Α’ ΜΕΡΟΣ

13’ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τη Μαλεσίνα, με το σουτ του Φουρλεμάδη να μπλοκάρει ο Κραββαρίτης.
15’ Πρώτη ευκαιρία και από πλευράς Νίκης, με τον Ζήσιμο να βρίσκει με ωραία κάθετη τον Καπούλα που έκανε ωραία κίνηση και γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, με τη μπάλα να περνά άουτ.
16’ Νέα ευκαιρία για τη Μαλεσίνα με το διαγώνιο σουτ του Νεοφώτιστου, να καταλήγει μόλις άουτ.
18’ 0-1 η Μαλεσίνα. Ο Σέττος βρήκε με ωραία κάθετη τον Νεοφώτiστο, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της Νίκης, γύρισε τη μπάλα στον Φουρλεμάδη που από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ, νικώντας τον Κραββαρίτη, γράφοντας το 0-1 για τη Μαλεσίνα. Μάλιστα ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των φιλοξενούμενων, αλλά και οι συμπαίκτες του, αφιέρωσαν το γκολ αυτό στον συμπαίκτης τους, Λάμπη Κατσιούλα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη.
20’ Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Μαλεσίνα να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Τσίντζας εκτέλεσε φάουλ και ο Δ. Κωτσαλάς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά αυτή σταμάτησε στο δοκάρι.
23’ 0-2 για τη Μαλεσίνα. Φάουλ του Φουρλεμάδη από δεξιά και ο Λελούδας με κεφαλιά από κοντά, διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων.
33’ Η Νίκη Αγίας Παρασκευής επισκέφθηκε με αξιώσεις την περιοχή της Μαλεσίνας, όταν ο Στοφόρος έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Λελούδας κατάφερε να διώξει σε κόρνερ με το κεφάλι, πριν βρεθεί κάποιος παίκτης της Νίκης στην πορεία της μπάλας.
40’ Πολύ καλή στιγμή για τη Μαλεσίνα να πετύχει και τρίτο τέρμα όταν ο Σέττος γύρισε τη μπάλα από δεξιά, ο Δουσιώτης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Στοφόρος κατάφερε να διώξει.
42’ Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Καπούλα που βγήκε τετ α τετ, έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ.



Β’ ΜΕΡΟΣ

50’ Πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος για τη λοκρική ομάδα όταν ο Φουρλεμάδης εκτέλεσε ωραία το φάουλ με τον Κραββαρίτη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
56’ Ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν ο Τσαδήμας έκανε μια σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Παπαμάρκου να παραχωρεί εντυπωσιακά το κόρνερ.
60’ Πολύ καλή στιγμή για τη Νίκη, με τον Στοφόρο μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, να κάνει το σουτ, αναγκάζοντας τον Παπαμάρκου να διώξει πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ.
61’ 1-2 η Νίκη Αγίας Παρασκευής. Ο Ζήσιμος εκτέλεσε το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του στην προηγούμενη φάση, ο Παπαμάρκου έδιωξε με γροθιές και η μπάλα έφτασε στον Λύκο, ο οποίος την «έστρωσε» στον Κοντονίκο, με τον νεαρό άσο να πιάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα της Μαλεσίνας να αποκρούει και πάλι και στην επαναφορά ο Επίσκοπος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 1-2 για τους γηπεδούχους.
65’ Η Μαλεσίνα έμεινε μα 10 παίκτες στο παιχνίδι, καθώς ο Μπακαλιάνος, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
68’ Από σέντρα του Λύκου, η κεφαλιά του Καπούλα πέρασε άουτ σε μία ακόμα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι.
77’ Νέα ευκαιρία για τη Νίκη στο ματς, όταν από σέντρα του Στοφόρου από τα δεξιά ο Ζήσιμος δεν έπιασε όπως ήθελε το πλασέ με τον Παπαμάρκου να μπλοκάρει εύκολα.
81’ Νέα τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Νίκη Αγίας Παρασκευής, όταν από σέντρα του Λύκου, ο Καραγεώργος έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Γιώργος Τζοβάρας με βοηθούς τους Κομήτη και Καλύβα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Αγ. Παρασκευής (Ανδρέας Επίσκοπος)
Κραββαρίτης Φ., Στοφόρος, Τσαδήμας (58’ Λύκος), Καραγιάννης, Τάτσης, Επίσκοπος, Καπούλας (76’ Καραγεώργος), Γενιτσαρόπουλος, Κοντονίκος, Ζήσιμος, Σκαρλάτος (85’ Κραββαρίτης Γ.)

Μαλεσίνα (Άγγελος Κυριάκος)
Παπαμάρκου, Σέττος, Τσίντζας, Ξηρομερίτης, Λελούδας, Καλλής, Κωτσαλάς Δ. (46’ Μπακαλιάνος), Κούτσικος, Δουσιώτης (69’ Μπονόβας), Φουρλεμάδης, Νεοφώτιστος (87’ Κωτσαλάς Χ.).



Φωτορεπορτάζ