Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Οι τελευταίες επιτυχίες της «Λαμίας» θα συνεχισθούν και την αγωνιστική που μας πέρασε. Και το απόλυτο ενθαρρυντικό θα είναι , εκτός από τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης, η πολύ καλή εμφάνιση την οποία θα πραγματοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές μας. 
Μια εμφάνιση η οποία θα έχει για ταμπέλα «σωστή διαχείριση», εννοώντας κάτι τέτοιο από κάθε άποψη. 

Μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον «Αιολικό», το φθιωτικό συγκρότημα θα αλλάξει νοοτροπία και θα παρουσιασθεί εντελώς διαφορετική στους αγωνιστικούς χώρους. 
Συνάμα, θα έχει αλλάξει και προπονητή φέρνοντας τον νεαρό μεν για τεχνικό ηγέτη της «SUPER LEAGUE» αλλά «μπαρουτοκαπνισμένο» από την κατηγορία αυτή Αποστόλη Μάντζιο. 

Ο άλλοτε κυπελλούχος Ελλάδας τεχνικός θα βάλει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τοποθετήσει κάποια πράγματα στη θέση τους. 
Και για να μην παρεξηγηθώ, θα πω ότι σίγουρα οι ομάδες γίνονται κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας, σίγουρα τους ποδοσφαιριστές τους διαλέγει η τεχνική ηγεσία, σίγουρα κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου απλά γίνονται κάποια «μπαλώματα» στην ομάδα και σίγουρα ο κάθε προπονητής δεν έχει κανένα μαγικό ραβδί για να διαμορφώσει μια ομάδα σε πολύ καλή! ΄
Oμως ο κ. Μάντζιος θα διαχειρισθεί το υπάρχον έμψυχο δυναμικό κατά τρόπο θετικότατο, γεγονός που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει αφού τα αποτελέσματα «μιλάνε» από μόνα τους. 
Κι επιπλέον εκείνο το οποίο με έχει συνεπάρει θα είναι η ποιοτική άνοδος της απόδοσης των παικτών! 

Βλέπουμε, λοιπόν, οι παίκτες μας που αποτελούσαν βασικά στελέχη από την αρχή του αθλητικού έτους, να έχουν θετικότερη απόδοση, ενώ «κάποιοι» που ήταν στη μαύρη λίστα για «δεκεμβριανό ταξίδι» και δεν είχαν μπει στη δεκαοχτάδα ούτε μια φορά, τώρα όχι μόνο αγωνίζεται στη βασική ενδεκάδα αλλά έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και πάνω απ΄ όλα με τη σοβαρότητα του παιχνιδιού του. 
Στην κατηγορία αυτή ανήκει κι ο πανύψηλος τερματοφύλακάς Θεοδωρόπουλος, ο οποίος με το «σπαθί» του έχει αποκτήσει τη συμπάθεια και την ποδοσφαιρική αγάπη του φίλαθλου κοινού! 
Ο τερματοφύλακάς μας έχει δείξει ότι διαθέτει πλούσια προσόντα, ενώ τον εμπιστεύονται αναμφίβολα  όλοι οι συμπαίκτες του. 

Κι εύλογα, λοιπόν, γεννιέται το ερώτημα στους φιλάθλους «γιατί στην προ Μάντζιου εποχή ο συγκεκριμένος ικανότατος γκολκήπερ ήταν στα αζήτητα κι άνοιγε την πόρτα της εξόδου»; 
Βέβαια, εδώ ισχύει η γνωστή λαϊκή παροιμία ότι «όσα ξέρει ο νοικοκύρης …». 
Και η ρήση αυτή έρχεται να ταυτισθεί με την αποπομπή του προπονητή τερματοφυλάκων, πράξη για την οποία πολλοί φίλαθλοι αναρωτήθηκαν κι άλλοι προβληματίσθηκαν για την ενέργεια αυτή της διοίκησης του «κυανόλευκου» συλλόγου. 

Αποτελεί πλέον βεβαιότητά μου, ότι αρκετοί από εμάς δε γνωρίζουμε ή μάλλον δε γνωρίζουμε την αξία των παικτών μας. 
Γιατί οι αθλητές που εκπροσωπούν ποδοσφαιρικά την πόλη μας στην ανώτερη των κατηγοριών της χώρας μας, έχουν σπουδαίο παρελθόν στο επάγγελμά τους και δεν είναι σημερινοί παίκτες που προσπαθούν να γίνουν γνωστοί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

Το γεγονός ότι οι αξιόλογοι αυτοί παίκτες στους πρώτους αγώνες δεν είχαν αρκετά καλή απόδοση και η ομάδα μας βρίσκονταν σε επικίνδυνη για υποβιβασμό θέση, ας προβληματίσει εκείνους που πρέπει! 
Να γίνει παράδειγμα για πολλές σκέψεις και αποφάσεις οι οποίες θα έρθουν και στο παρόν και στο μέλλον. 

Και για γίνω περισσότερο συγκεκριμένος θα τονίσω με έμφαση ότι δεν μπορεί ο κεντρικός μας αμυντικός Ατέτζο την προηγούμενη σεζόν να είναι μέσα στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος και φέτος να ξεκινήσει με απόδοση μακράν της περυσινής του. 
Δεν μπορεί το κεντρικό μας αμυντικό δίδυμο πέρυσι να είναι το καλύτερο στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο και στα πρώτα παιχνίδια να μην μπορεί να θυμίσει σε τίποτα την εκπληκτική του απόδοση της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Οι συνεχείς τωρινές επιτυχίες δεν ήρθαν από τύχη ή από κάτι διαφορετικό. 
Μάλιστα, τώρα πια η ομάδα μας κατεβαίνει να αγωνισθεί διαβασμένη καλά για τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει. 
Πλέον η αγωνιστική μας τακτική έχει μεταβληθεί προς το θετικότερο, ενώ η ψυχολογία των αθλητών μας βρίσκεται σε πολύ υψηλό σημείο. 
Προσωπικά πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου η απόδοση της ομάδας θα εκτοξεύεται με θετικότατο ρυθμό. 
Κι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν προς τέρψη των φιλάθλων μας, οι οποίοι σίγουρα θα πρέπει να πυκνώσουν τις τάξεις της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. 

Και κάτι τελευταίο: 
Προσωπικά τον προπονητή μας κ. Απόστολο Μάντζιο δεν τον γνωρίζω. 
Ξέρω όμως πολύ αναλυτικά για την ποδοσφαιρική του καριέρα και την αντίστοιχη προπονητική. Κάποτε στο ξεκίνημα της τεχνικής του καριέρας, ο αείμνηστος αδελφικός μου φίλος, συμμαθητής και συναθλητής μου Αλέκος Παπαγεωργίου, μου είχε πει σε μια από τις συζητήσεις μας, για τον τότε «άγνωστο» προπονητικά κόουτς, τα ακόλουθα: 
«Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο Μάντζιος υπήρξε ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και στις ομάδες που αγωνίστηκε υπήρξε πάντα από τους κορυφαίους, εντυπωσιάζοντας και με τον σπουδαίο χαρακτήρα του! Τώρα ξεκινάει την προπονητική του καριέρα και να θυμηθείς ότι θα γίνει και πολύ αξιόλογος προπονητής»! 
Τούτο θεώρησα υποχρέωσή μου να το αναφέρω αφού αφορά τον τεχνικό μας υπεύθυνο και ειπώθηκε πριν αρκετά χρόνια από ένα δικό μας πρόσωπο που θα αφήσει το δικό του ξεχωριστό «όνομα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο!!! 

Kάτι ακόμα: Σε κάθε τομέα της ζωής και ιδιαίτερα στον αθλητισμό, τα συμπεράσματα βγαίνουν από τα αποτελέσματα … ΄Ετσι, απλά!


photo: reporter-images