Ρεπορτάζ: Κώστας Ιωάννου

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή Pre League, πανηγύρισε ο ΑΟ Λαμίας ο οποίος επιβλήθηκε με 3-1 σετ (25-23, 25-17, 20-25, 25-16) του ΦΟ Βριλησσίων, στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (2/11) στο "Χαλκιοπούλειο" στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα του Ηλία Αγγέλη με τους τρεις βαθμούς που πήρε κόντρα στην ομάδα των βορείων Προαστίων, έφτασε τους 8 πλέον και "σκαρφάλωσε" στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα μόλις πόντο πίσω από την κορυφή στην οποία "συγκατοικούν" ΑΕΚ και ΑΟΝ Αμαζόνες, ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι Λαμιώτισσες την ερχόμενη αγωνιστική εκτός έδρας στο πολύ μεγάλο ντέρμπι της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Στο τέλος του δεύτερου σετ, το "Χαλκιοπούλειο", "πάγωσε" όταν είδε τη Γιάννα Μάρκου, τη βασική λίμπερο των γηπεδούχων, να χάνει τις αισθήσεις της και να πέφτει στο παρκέ αλλά με την άμεση ιατρική υποστήριξη, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνήλθε και αφού ξεκουράστηκε, αγωνίστηκε ξανά στο 4ο σετ, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου κατά τη στιγμή της επιστροφής της στον αγωνιστικό χώρο! Σημαντική ήταν και η απουσία της Έρωτα για την ομάδα των Βριλησσίων, η οποία λόγω τραυματισμού στο δεξί της πόδι, στα μισά του δεύτερου σετ, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα. 


Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στην αρχή μέχρι το 7-7. Σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με 2 πόντους διαφορά (7-9, 8-10, 9-11) ενώ με δύο συνεχόμενους άσσους της Μποκή, έφτασαν το σκορ στο 9-13 για να έρθει στη συνέχεια το +5 (9-14). Ο ΑΟΛ μείωσε αμέσως σε 10-14, με την Παπαμίχου να πηγαίνει στη συνέχεια στο σερβίς και να προκαλεί προβλήματα στην υποδοχή των αντιπάλων παίρνοντας μεταξύ άλλων και έναν άσσο, με τις γηπεδούχες να ισοφαρίζουν σε 14-14. Οι φιλοξενούμενες, έφτασαν πάλι στο +2 τη διαφορά τους (14-16) αλλά τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη, ήταν αποφασισμένα να πάρουν το σετ και έτρεξαν ένα 6-0 σερί, με πόντο της Τζούριτς, άουτ επίθεση της Χαμπηλομάτη και νέους πόντους από Σαββίδου, Νούσια και Τζούριτς και τρομερό διπλό μπλοκ από Σαββίδου και Παπαδοπούλου στην Τέζα, έγινε το 20-16 μέσα σε αποθέωση. Ο ΦΟ Βριλησσίων μείωσε στη συνέχεαι στους 2 (20-18 και 21-19) ενώ η άουτ επίθεση της Σαββίδου, τον έφερε στο -1 (21-20). Πόντος της Νούσια αλλά και λάθος των γηπεδούχων στην επόμενη επίθεση έφερε το 22-21, για να ακολουθήσει ο άσσος της Τέζα και το 22-22 ήταν γεγονός, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ μέχρι το 23-23. Ωστόσο με το καταπληκτικό διπλό μπλοκ από Νούσια και Παπαμίχου στην Καβριγιάννη και πόντο της Φαλιάγκα, έγινε το 25-23 για τον ΑΟΛ ο οποίος έκανε το 1-0 στα σετ, παίρνοντας το σημαντικότερο σετ από πλευράς ψυχολογίας. 


Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 4-4, με τις γηπεδούχες να ανοίγουν τη διαφορά στο +2 (6-4, 7-5, 8-6, 9-7). Σε εκείνο το σημείο, τα Βριλήσσια έκαναν την αντεπίθεσή τους , ισοφαρίζοντας σε 9-9 αλλά τα δύο συνεχόμενα μπλοκ από πλευράς ΑΟΛ με την Παπαμίχου και τη Σαββίδου αρχικά και στη συνέχεια με την Τζούριτς, έκαναν το 11-9 για τις γηπεδούχες, οι οποίες είδαν την Έρωτα να μειώνει ξανά στον πόντο (11-10) με τη Νούσια να κάνει το 12-10 και τη Μποκή να μειώνει ξανά σε 12-11 για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες είδαν όμως στη συγκεκριμένη φάση, να χάνουν τη βασική τους διαγώνιο την Έρωτα, η οποία τραυματίστηκε στο πόδι και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο φίλαθλος κόσμος της Λαμίας, χειροκρότησε θερμά την αθλήτρια των Βριλησσίων, κατά τη στιγμή της αποχώρησής της από τον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, ο Ηλίας Αγγέλης και οι αθλήτριές του, γνώριζαν πως από τη στιγμή που έχασε η αντίπαλη ομάδα ένα από τα σημαντικότερα όπλα της στην επίθεση, έπρεπε να βρουν τον τρόπο να πάρουν και αυτό το σετ, κάτι που κατάφεραν, ειδικά από τη στιγμή που η εξέλιξη αυτή, φάνηκε να επηρεάζει τις φιλοξενούμενες που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο ρυθμό που επέβαλλαν οι γηπεδούχες, οι οποίες έφτασαν στο 25-17 και το 2-0 στα σετ, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την υπόθεση... τρίποντο. 

Στο τρίτο σετ, ο ΑΟΛ, φανερά επηρεασμένος από το γεγονός με τη Μάρκου που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, βρέθηκε πίσω στο σκορ στους πρώτους πόντους (0-1, 0-2, 1-3, 2-3). Σε εκείνο το σημείο, ο ΑΟΛ έτρεξε ένα 3-0 σερί για να φτάσει στο υπέρ του 5-3, ωστόσο ένα 0-4 σερί από πλευράς Βριλησσίων, έκανε το 5-7 στο σκορ. Νέο 5-0 σερί από τις γηπεδούχες, και 10-7 , με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν στο -1 (10-9) αλλά ένα  ακόμα 3-0 σερί από πλευράς ΑΟΛ, έφεραν το 13-9 στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο, η αθηναϊκή ομάδα, πιάνοντας την καλύτερή της απόδοση μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα, έτρεξε ένα 0-9 σερί, φτάνοντας το σκορ στο 13-18, διαφορά που δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί στο υπόλοιπο του σετ, το οποίο πέρασε στα χέρια του ΦΟ Βριλησσίων με 20-25. 


Το 2-1 στα σετ, έθετε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση, ωστόσο τα κορίτσια του Ηλία Αγγέλη, έδειξαν στο 4ο σετ, ότι δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να αφήσουν την πολύτιμη "καθαρή" νίκη να φύγει μέσα από τα χέρια τους. Οι γηπεδούχες, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση στο συγκεκριμένο σετ, αποδίδοντας κατά διαστήματα άψογο βόλεϊ και με τη Μάρκου να επανεμφανίζεται μετά τη σύντομη αδιαθεσία της, επέβαλλαν το ρυθμό τους, μην αφήνοντας στις φιλοξενούμενες να ελπίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το μοναδικό σετ που πήραν στο ματς. Γρήγορο 6-0 λοιπόν, για τον ΑΟΛ ο οποίος έδειξε ότι όλο το σετ θα κυλήσει στον ίδιο ρυθμό όπως και έγινε, με τη διαφορά ολοένα και να αυξάνεται (8-1, 9-2, 12-2, 13-3, 15-3, 17-3, 17-5, 18-6, 19-7). Στη συνέχεια οι γηπεδούχες... έριξαν λίγο τις στροφές και πήραν τελικά το σετ με 25-16 κάνοντας το 3-1, πανηγυρίζοντας στο τέλος την πολύ σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις: 

ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ (Ηλίας Αγγέλης): Σαββίδου, Μάρκου (λ), Ντραγκότι, Παπαμίχου, Κόγιτς-Τζούριτς, Τσαγκάρη, Καϊμάκη, Παπαδοπούλου, Κλέτσα (λ), Νούσια, Τσιούμα, Βλάχου, Φαλιάγκα

ΦΟ Βριλησσίων (Κώστας Ταμπουρατζής): Τέζα, Κοντούδη, Χαμπηλομάτη, Μποκή, Στάθη, Γκρέκα, Κάβουρα, Καβριγιάννη, Ζαχαροπούλου, Καμπυλαύκα, Κοκκινάκη (λ), Έρωτα.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση: