Η Ξάνθη ήταν καλά διαβασμένη και κατάφερε να περιορίσει επιθετικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο μηδέν και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου!

Ο Ολυμπιακός παρά την προσπάθειά του και τις 14 τελικές έναντι 3 δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το γηπεδο της Ξάνθης. Έμεινε στο 0-0 στο ματς και δεδομένα είναι κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο για την συνέχεια του πρωταθλήματος και την διεκδίκηση του τίτλου.

Η γηπεδούχος Ξάνθη είχε την εξής διάταξη: Αμπάντ ο γκολκίπερ, άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης και Σόσα. Κέντρο με Κοβάσεβιτς και Τερκί σε ρόλο εξαριών, μπροστά τους τριάδα Αμορίμ, Μουλέν και Ντουρίτσκοβιτς και κορυφή ο Στάρτζεον. Ο Μουλέν πάντως κινούνταν και σε έναν χώρο πιο πίσω.

Ο Σα ήταν πορτιέρο στον Ολυμπιακό, οι τέσσερις της άμυνας οι Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ και Τσιμίκας, κέντρο με Καμαρά, Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης και τον φορ Ελ Αραμπί πλαισίωναν οι Σουντανί και Ποντένσε.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά στο ματς και απείλησε αλλά χωρίς να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια για να βγάλει γκολ. Στο 2ο λεπτό ο Αμπάντ μπλόκαρε προσπάθεια του Σουντανί. Στο 5' ένα σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε έξω και στο 7ο λεπτό ένα πολύ καλό φάουλ του Γκιγιέρμε πέρασε άουτ. Στο 28' ένα σουτ του Τσιμίκα ήταν αρκετά καλό αλλά έφυγε έξω. Ο Ολυμπιακός πριν το τέλος του α' μέρους είχε και σουτ από τους Ποντένσε και Μπουχαλάκη. Το πρώτο μέρος έκλεισε με 0-8 τελικές εκ των οποίων ήταν δύο του Ολυμπιακού στην εστία.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός προσπάθησε ξανά να πρεσάρει την Ξάνθη. Και πάλι όμως δεν ήταν αποτελεσματικός επιθετικά. Οι Ακρίτες επιχείρησαν να έχουν συμπαγές κέντρο και να κρατάνε καλά πίσω. Στο 75' ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ καλή φάση από κεφαλιά του Γκερέρο. Οι Πειραιώτες επιχείρησαν να αυξήσουν την πίεσή τους, έβαλαν στην εξίσωση με αλλαγή και τον Βαλμπουενά αλλά το ματς έμεινε στο 0-0. Ο Μαρτίνς έβαλε ότι επιθετικά όπλα είχε διαθέσιμα αλλά το παιχνίδι δεν του βγήκε.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80' Ντίρεσταμ), Κοβάτσεβιτς, Τερκί, Αμορίμ, Μουλέν (68' Εντουάρντο), Ντουρίτσκοβιτς (60' Φοσέ) και Στάρτζεον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Καμαρά (65' Μασούρας), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Σουντανί (64' Γκερέρο), Ποντένσε (82' Βαλμπουενά) και Ελ Αραμπί.

πηγή: gazzetta
photo: reporter-images