Με πέναλτι που κέρδισε ο Κρέσπο στις καθυστερήσεις και το εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια στο 101' ο ΠΑΟΚ «έσωσε» το αήττητο, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 και παράλληλα στέρησε από τον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο διπλό! 
Δύο γκολ ο αρχηγός του Δικεφάλου, Ζαχίντ και Μακέντα τα «πράσινα» γκολ.

Χωρίς καμία έκπληξη, ούτε στον σχηματισμό αλλά ούτε και στα πρόσωπα, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης.
Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Δώνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα «φτερά» Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης, ο Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Κίκο Μακέντα.

Όσον αφορά τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ που με «τρίποντο» σκαρφάλωνε στην κορυφή της βαθμολογίας και «έπιανε» τον Ολυμπιακό, ο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ίνγκασον και Κρέσπο οι δύο στόπερ. Μάτος δεξί μπαξ, Γιαννούλης αριστερό.
Ντάγκλας Αουγκούστο και Μίσιτς το δίδυμο στο κέντρο του γηπέδου. Μπίσεσβαρ σε ελεύθερο ρόλο, Λημνιός στο δεξί «φτερό», Στοχ στο αριστερό και «φουνταριστός» ο Σβιντέρκσι.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που εκτελούσε άψογα το πλάνο του προπονητή της απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που τα βρήκε σκούρα στην πίεση ψηλά των «πρασίνων», δεν είχε υπομονή να κυκλοφορήσει την μπάλα και έδειχνε ανέτοιμος για αυτό το παιχνίδι.

Το σύνολο του Δώνη είχε την κατοχή της μπάλας, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους γηπεδούχους(εξαίρεση ένα σουτ του Μίσιτς στο 15') και έφτανε με ευκολία στο επιθετικό τρίτο, δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τα δεξιά. Οι «πράσινοι» είχαν άριστες αλληλοκαλύψεις, έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και δύναμη στις δεύτερες μπάλες και δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του.

Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» δεν είχε την σωστή επιλογή στην τελική πάσα για να βρεθεί... φάτσα με το γκολ. Όσες φορές και αν πάτησε στην περιοχή.

Κάτι που του έκανε... δώρο στο 44' ο Κρέσπο. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ που δεν ταιριάζει με την ποιότητα και την εμπειρία του, γύρισε με αδύναμη πάσα την μπάλα προς τον Ζίβκοβιτς. Ο Ζαχίντ «μυρίστηκε» το λάθος, πέρασε με υπέροχη σκαφτή ντρίμπλα τον πορτιέρο του «δικεφάλου» που έπεσε στα πόδια του και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό!

Ο Φερέιρα με την έναρξη του δευτέρου μέρος έριξε στο παιχνίδι τον Βιερίνια και τον Καντουρί. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα αλλά με εντελώς λάθος τρόπο. Δεν κρατούσε μπάλα, κλείστηκε στα δύο τρίτα του γηπέδου και άφησε την μπάλα στους γηπεδούχους.

Η είσοδος του Άκπομ έβαλε δύσκολα στην άμυνα των «πρασίνων». Ο Άγγλος στο 64' είχε κεφαλιά που έβγαλε ο Διούδης και ένα λεπτό αργότερα ο Βιερίνια με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή. Ο Δώνης έριξε στο ματς τον Κολοβέτσιο και τον Περέα, γύρισε το σύστημα σε 5-3-2 αλλά η ορμή του «δικεφάλου» ήταν μεγάλη μέχρι και το 80'.

Στο 72' ο Άκπομ από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 77' η κεφαλιά του Μάτος βρήκε το δοκάρι!

Από το 80' και έπειτα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 87' κατάφερε να... παγώσει την Τούμπα με άψογη αντεπίθεση και πλασέ του Μακέντα! Σε μία φάση που ξεκίνησε από απόκρουση του Διούδη σε προβολή του Ίνγκασον!

Και ενώ όλα έδειχναν νίκη των «πρασίνων», στο 96' ο Κρέσπο κέρδισε πέναλτι από τον Κουρμπέλη, ο Βιερίνια ευστόχησε και έγραψε το τελικό 2-2!

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Μίσιτς, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Στοχ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα.


πηγή: gazzetta
photo: reporter-images