Τι αντίσταση μπορεί να βρει ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στην προσπάθειά του να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό και να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή;

Η πρόσφατη φόρμα των ομάδων θα έβγαζε την ομάδα της Θεσσαλονίκης φαβορί, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έδειξε, ειδικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ότι έχει καλά στοιχεία.

Βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα του αντιπάλου του, καθώς τον έχει νικήσει τέσσερις φορές και χωρίς να δεχτεί γκολ, με 11-0 γκολ!

Αν μάλιστα δεν υπολογίσουμε τα πλέι οφ του 2017, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 14-0 τέρματα.

Βέβαια και το τέσσερα στα τέσσερα και το πέντε στα πέντε αποτελούν ρεκόρ σερί νικών του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού. Μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ούτε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος στη σειρά και τώρα πάει για το πέμπτο!

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός πέτυχε νίκη 3-2 στα πλέι οφ του 2017, όπως είχε κάνει και το 2015.

Στην κανονική διάρκεια πρωταθλήματος νίκησε τελευταία φορά στην Τούμπα στις 9 Νοεμβρίου 2014 με 2-1 (63’ φάουλ Φακούνδο Περέιρα – 51’ σουτ Ατζαγκούν, 79’ σουτ Καρέλης).

Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες κα μόνο σε πλέι οφ σκοντάφτει.

Παρά την πρόσφατη κυριαρχία του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός μετράει στην ιστορία του 20 «διπλά» επί του ΠΑΟΚ, πολλά περισσότερα από αυτά που έχουν καταφέρει Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

Στα 10 τελευταία μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν ισοπαλία, με τελευταία το 1-1 στην Τούμπα στα πλέι οφ του 2016.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην πόλη που έχει κάνει τη μοναδική ήττα του εκτός έδρας στη σεζόν.

Ήταν το βαρύ 4-0 από τον Άρη. Εκτός έδρας έχει ακόμα την ισοπαλία στη Λαμία και τις νίκες σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Η βαθμολογική καθίζηση του Παναθηναϊκού οφείλεται στις τρεις ήττες στην έδρα του από ομάδες της περιφέρειας.

Οι «πράσινοι» έχουν πετύχει μόλις έξι γκολ, ενώ άλλες τρεις ομάδες έχουν πετύχει από πέντε. Και σε κανένα παιχνίδι φέτος δεν ξεπέρασαν το ένα γκολ. Το έκαναν την Τετάρτη στην Πάτρα, βάζοντας τρία γκολ στην Παναχαϊκή, αλλά για το Κύπελλο.

Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του έχει τρεις νίκες και την ισοπαλία με τον Άρη. Επεκτείνοντας πέρσι έχει έξι νίκες στα επτά τελευταία, και από τον Απρίλιο του 2018 έχει την εντυπωσιακή συγκομιδή των 20 νικών και δύο ισοπαλιών σε 22 παιχνίδια! Και τις δύο ισοπαλίες με τον Άρη.

Έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 18 γκολ, μοιρασμένα ακριβώς εντός και εντός έδρας. Έχει δεχτεί εννέα, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει κρατήσει το «μηδέν», κάτι που δεν είχε κάνει στα έξι πρώτα.

Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του, μόνο αυτός και ο Ολυμπιακός τα έχουν καταφέρει, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να σκοράρει και σε όλα τα παιχνίδια του στο πρώτο ημίχρονο! Κάτι που δεν έχει κάνει άλλη ομάδα.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 42
Ισοπαλίες: 29
Νίκες Παναθηναϊκού: 63

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 34
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Παναθηναϊκού: 20

Πέρσι
29.10.2018: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0
(51’ σουτ Πρίγιοβιτς, 76’ σουτ Λημνιός)