Το σκηνικό ήταν ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, η εξέλιξη διαφορετική, αλλά και το αποτέλεσμα ίδιο.

Στις 23 Οκτωβρίου 2017 στο άδειο «Σπύρος Λούης» η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο και χάνει 1-0 με γκολ του Ντάουντα στο 55’.

Είναι το πρώτο «διπλό» που κάνει ο Ατρόμητος στην ιστορία του επί της ΑΕΚ, αλλά για την «Ένωση» είναι η μοναδική ήττα εντός έδρας στη σεζόν και πανηγύρισε στο τέλος το πρωτάθλημα.

Τέτοια εποχή περίπου πέρσι, 11 Νοεμβρίου 2018, πάλι με κλειστές πόρτες το «Σπύρος Λούης», πάλι ο Ατρόμητος του Κάναντι κάνει τη ζημιά. Αυτή τη φορά τα γκολ άργησαν, ωστόσο ο Ατρόμητος νίκησε 2-0.

Οι δύο νίκες λοιπόν του Ατρομήτου και μια ισοπαλία το Νοέμβριο του 2016, δείχνουν ότι οι φθινοπωρινές συναντήσεις δυσκολεύουν την ΑΕΚ.

Πάντως και την τελευταία νίκη στην έδρα της η ΑΕΚ επί του Ατρομήτου, φθινόπωρο την πέτυχε, 4 Οκτωβρίου του 2015, με την κεφαλιά του Κρισάντους στο 82’.

Βέβαια μη νομίσει κανείς ότι ο Ατρόμητος της έχει πάρει τον αέρα. Η ΑΕΚ απαντά στο Περιστέρι, όπου έχει και αυτή δύο νίκες και μια ισοπαλία εκτός, ενώ έχει στο ενεργητικό της και τη πρόκριση στο Κύπελλο.

Στη φάση των προημιτελικών πέτυχε δύο νίκες τον περασμένο Φεβρουάριο, 1-0 στο Περιστέρι και 3-0 στο «Σπύρος Λούης».

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της ήττα από τότε που ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μπορεί να έχασε μετά από έξι παιχνίδια, είναι δεδομένο όμως ότι απέχει επτά βαθμούς από την κορυφή και δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες.

Και δεν είναι μόνο η ήττα που την απομάκρυνε αρκετά, αλλά το γεγονός ότι έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία, αυτή με το Βόλο στη Ριζούπολη.

Μια δυσκολία που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ είναι να προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο. Το έκανε μόνο με τη Λαμία στη σεζόν, ενώ στις άλλες τρεις νίκες που πέτυχε ήταν ισόπαλη στο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος είχε ένα άσχημο ξεκίνημα με δύο βαθμούς στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια.

Ωστόσο τώρα έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με πιο πρόσφατο το 4-0 επί του Πανιωνίου. Εκτός έδρας έχει διαδοχικά ισοπαλία στη Λαμία, ήττα στην Τρίπολη και νίκη στο Βόλο. Και στα τρία παιχνίδια σκόραρε και στα τρία δέχτηκε γκολ.

Όταν ΑΕΚ και Ατρόμητος βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στην Α’ Εθνική ήταν στις 7 Ιανουαρίου 1973.

Με ένα γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0, αλλά το κατάμεστο «Νίκος Γκούμας» πέρα από τη χαρά της νίκης έζησε και την ιδιαιτερότητα να βλέπει με τη φανέλα του Ατρομήτου ιστορικά της στελέχη.

Γιώργος Κεφαλίδης, Στέλιος Σκευοφύλαξ και Φώτης Μπαλόπουλος φορούσαν μπλε!

Οι καλές σχέσεις των δύο ομάδων και η μεταγραφή του Λάκη Νικολάου δύο χρόνια νωρίτερα είχε ανοίξει διάδρομο παικτών της ΑΕΚ για το Περιστέρι.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 17
Ισοπαλίες: 10
Νίκες Ατρόμητου: 7

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 11
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Ατρόμητου: 2

Πέρσι
11.11.2018: ΑΕΚ – Ατρόμητος 0-2
(88’ κεφαλιά Ρισβάνης, 90’ σουτ Κουλούρης)