Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Φθιώτιδας στο γήπεδο της Μακρακώμης η Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας θα αντιμετώπιζε τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου το μεσημέρι του Σαββάτου 18/1.

Ωστόσο και τα δύο σωματεία εξέδωσαν ανακοινώσεις μη συμμετοχής τους στην αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση της Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας:

"Η ομάδα μας νιώθει θλίψη για όσα έγιναν στο ΔΣ της ΕΠΣΦ 14/1/20 κ δεν συμμετέχει στους αγώνες πρωταθλήματος 18 & 19/1 /2020.
Ζητάμε συγνώμη, αλλά είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
Ξεκινήσαμε με πολύ ρομαντισμό το 2017 να κάνουμε μια ομάδα από την αρχή χωρίς να μας νοιάζει ο πρωταθλητισμός.
Είπαμε..1.Αθλητές από το δήμο μας, χωρίς αμοιβή. 2.παιδική ομάδα 3.Ανδρική ομάδα στην Α Φθιώτιδας κ τέλος. Τίποτα παραπάνω, γιατί υπάρχει παρασκήνιο στη συνέχεια. Που να φανταστώ τι παρασκήνιο υπάρχει κ στο τοπικό ερασιτεχνικό...
Ήρθε το Δ. Σ. 14/1/20 στην ΕΠΣΦ κ δεν άφησε τίποτα όρθιο. Βρώμα παντού. Άνθρωποι της διοίκησης ικανοί για όλα.
Στόχος τους; Η ΕΠΟ
Εργαλεία δουλειάς; Απειλές.. ψέματα.. κ εκφοβισμός.
Που όλα αυτά; Στο τοπικό ερασιτεχνικό Φθιώτιδας.
Ξαφνικά άνθρωποι που δεν έχουν φανεί στα γήπεδα μας ούτε για ένα εισιτήριο, δεν μας έχουν ρωτήσει τι τραβάμε για να συμμετέχουμε σε 4 πρωταθλήματα, έγιναν παράγοντες...
Ξεκίνησαν τη δουλειά που ξέρουν να κάνουν...
Περίμενα δύο τρεις ημέρες μετά (το ΔΣ ντροπή) να δω τι θέση θα πάρουν κάποιοι επώνυμοι του ποδοσφαίρου της Φθιώτιδας..
Ακόμη χειρότερα από ντροπή.
Στρουθοκάμηλοι οι περισσότεροι. Κουβέντες κ ευχές λες κ συνέβη κάτι απλό, κάτι που δεν το είδαμε δεν το καταλάβαμε.
Ζητάμε άμεσα γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα τις εκλογές.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα που ίσως να μας γυρίσει στη κανονικότητα (αγαπητέ φίλε..)
Υ. Γ. Από το Σακελλάρη Κώστα σαν πρόεδρο ΕΠΣΦ η ομάδα μου έχει λάβει 8 μπάλες (4 zeus & 4 givova). Μου έχει απαντήσει όμως σε όλα τα τηλεφωνήματα για τις απορίες μου τρία χρόνια.
Υ. Γ. 2. Ως ένδειξη σεβασμού πρέπει να δηλώσει παραίτηση όλο το Δ. Σ. της ΕΠΣΦ. Στη συνέχεια να πάμε σε γενική συνέλευση κ εκεί αφού απαντήσουν στα ερωτήματα των νόμιμων σωματείων .... μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στο θέμα υποψηφιότητας στις εκλογές."

Η ανακοίνωση του Άρη Αγίου Κωνσταντίνου:

"O ΑΣ ΑΡΗΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ως ένα από τα παλαιοτερα σωματεία του Νομού και ιδρυτικό μέλος της ΕΠΣΦ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα γεγονότα που δυσφήμησαν το ποδόσφαιρο της Φθιώτιδας πανελληνίως.Δηλώνει δε,όπως υπογράφθηκε από τους "38", ότι δεν θα κατέβει στον σημερινό αγώνα με την Αναγέννηση, ζητώντας άμεση διενέργεια εκλογών, έτσι ώστε να εκφραστεί η βούληση της βάσης του φθιωτικού ποδοσφαίρου, που είναι οι σύλλογοι.."

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 18/1 η ΕΠΣΦ, αυτονόητο είναι ότι για τις ομάδες που αναίτια αρνηθούν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες αναμετρήσεις  θα εφαρμοστούν  τα προβλεπόμενα από τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.