Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α΄ Φθιώτιδας στο γήπεδο των Λιβανατών η Μαλεσίνα θα αντιμετώπιζε τον Κεραυνό Βαθυκοίλου το μεσημέρι του Σαββάτου 18/1.

Ωστόσο και τα δύο σωματεία εξέδωσαν ανακοινώσεις μη συμμετοχής τους στην αναμέτρηση.

Η ανακοίνωση της Μαλεσίνας:

"Η Διοίκηση της ΑΕ Μαλεσίνας 2008, εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αηδία της για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Φθιώτιδας, φαινόμενα που εξέθεσαν την Ένωση, τις ομάδες μας και εμάς τους ίδιους σε όλη τη χώρα.

Σε μια στιγμή που όλα δούλευαν ρολόι μετά από χρόνια στην ΕΠΣΦ και όλα είχαν πάρει το δρόμο τους, ήρθε την Τρίτη το βράδυ μια ομάδα άκοπων και ακάματων  παραγόντων να τορπιλίσει τα πάντα.

Στόχο τους η παράνομη  κατάληψη της ΕΠΣΦ και να πάνε στις εκλογές της ΕΠΟ να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους.

Αυτό δεν είναι το τοπικό και Φθιωτικό ποδόσφαιρο που έχουμε υπηρετήσει και θέλουμε, είμαστε απέναντί τους.

Στηρίζουμε τον νόμιμο πρόεδρο Κώστα Σακελλάρη και ανακοινώνουμε πως αν δεν προκηρυχθούν εκλογές, δεν θα συμμετάσχουμε στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας.

Σήμερα η ΑΕ Μαλεσίνας 2008, δεν θα κατέβει στο γήπεδο.

Ως ομάδα με ιστορία και ως μία εκ των εκπροσώπων της Λοκρίδας, είμαστε ενάντια σε τέτοιες τακτικές που έλαβαν χώρα και ζητάμε:

Παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ της ΕΠΣΦ
Άμεσα εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο"


Η ανακοίνωση του Κεραυνού Βαθυκοίλου:

"Ο Α.Σ Κεραυνός Βαθυκοίλου αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετάσχει στον αγώνα του πρωταθλήματος στις 18/1/2020 ως ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω των γεγονότων που εξελίχθηκαν την Τρίτη 14/1/2020 στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Φ.

Τα γεγονότα αυτά δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις που επιθυμούμε και πρεσβεύουμε ως σωματείο. Ζητάμε την άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και εκλογών γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα."

Ωστόσο όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 18/1 η ΕΠΣΦ, αυτονόητο είναι ότι για τις ομάδες που αναίτια αρνηθούν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες αναμετρήσεις  θα εφαρμοστούν  τα προβλεπόμενα από τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ε.Π.Ο.