Καλημέρα. 

Μας έχει αποβλακώσει η κακοκαιρία φέτος και ούτε προγνωστικά  γράφουμε όσο τακτικά πρέπει. Το μόνο άχαστο που μπορούμε να προβλέψουμε είναι ότι ο παλιόκαιρος θα συνεχιστεί επί μακρόν, δυστυχώς. Αλλά εδώ είναι ποδοσφαιρική στήλη και για ποδόσφαιρο θα γράφουμε, χειμώνα-καλοκαίρι.

Οι προβλέψεις της Κυριακής.

ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ, 2-3 γκολ (2,00).
Οι δύο ομάδες έχουν μακρά παράδοση αγώνων με λίγα ή και καθόλου γκολ μεταξύ τους. Από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις τους, οι πέντε έληξαν με σύνολο 0-1 γκολ και μόνο η μία είχε τρία γκολ. Ούτε σήμερα βλέπω να τρέμουν πολύ τα δίχτυα των δύο εστιών, αντιθέτως περιμένω παιχνίδι υπομονής κι από τους δύο προπονητές. Αλλά και δύσκολο να μείνει ο δείκτης του σκορ στα πολύ χαμηλά πατώματα, αφού τουλάχιστον η ΑΕΚ έχει κάποιους αξιόλογους επιθετικούς που βρίσκουν δίχτυα με συχνότητα. Επομένως, το σύνολο 2-3 μου μοιάζει ως η πιο δυνατή επιλογή εδώ.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ, 2 (1,68).
Οι ουραγοί υποδέχονται τις ασπιρίνες που μάχονται για έξοδο στην Ευρώπη, ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Φιλότιμη ομάδα η Πάντερμπορν, αλλά στα υπόλοιπα υστερεί κατά πολύ. Και δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα παραμείνει στη κατηγορία, αφού δεν διαθέτει και την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάποιες μεταγραφές που θα αλλάξουν τη δυναμική της. Εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, η Λεβερκούζεν θα φύγει με τρίποντο απόψε απ' το γήπεδο.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΘΕΛΤΑ, 1 (2,03).
Οι βάσκοι δείχνουν αξιοθαύμαστη σταθερότητα φέτος και δικαίως βρίσκονται κοντά στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισητήριο. Ακριβώς το αντίθετο θα πω για τη Θέλτα, η οποία παραπαίει και θα πρέπει να βελτιωθεί κατά πολύ, αν θέλει να παραμείνει στην Πριμέρα. Οι μπουκ φαίνεται να δίνουν τύχη στους φιλοξενούμενους, γι' αυτό η απόδοση στον άσο είναι τόσο υψηλή. Εγώ πάντως διαφωνώ και γι' αυτό θα ποντάρω πως οι βάσκοι θα βρουν το δρόμο προς τη νίκη.

Καλή επιτυχία.