Τα μεγάλα αποτελέσματα που δίνουν αέρα παραμονής συνεχίζονται για την Λαμία. Με το γκολ του Καραμάνου νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, παρά το γεγονός ότι από το 27'έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Μπεχαράνο!

Μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και κοντά πλέον στην εξάδα βρίσκεται η Λαμία, που κέρδισε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη παρότι έπαιζε για περισσότερο από μία ώρα με παίκτη λιγότερο και παράλληλα κράτησε τους «κυανέρυθρους» ουραγούς. 

Ο Νίκι Παπαβασιλείου ξεκίνησε με τον Μαλέρμπ στο τέρμα, τους Σταυρόπουλο, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου στα στόπερ, τον Μασούρα δεξιό μπακ-χαφ, τον Σαραμαντά αριστερό, τους Κιάκκο, Παπανικολάου στον άξονα, τους Τσιλούλη, Εμμανουηλίδη στα άκρα και τον Αραμπούλι στην κορυφή της επίθεσης. 

Ο Ακης Μάντζιος είχε τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Πλιάτσικα, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Δημούτσο, Ντάνι Μπεχαράνο στο «6-8», τους Βασιλόγιαννη, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Τιρόνε πίσω από τον Καραμάνο. 

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, Οι γηπεδούχοι ελέω απουσιών (π.χ. έλειπε ο βασικός τους άξονας και πιο συγκεκριμένα οι Κόρμπος, Αρτσε, Μαξίμοβιτς, Οικονομίδης) αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, για πρώτη φορά ξεκίνησαν με 3-4-3 και η Λαμία πατούσε καλύτερα. Μάλιστα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, όταν στο 11' ο Βασιλόγιαννης έκανε την παράλληλη και ο Καραμάνος μπήκε «σφήνα» στα στόπερ των «κυανέρυθρων» και σκόραρε.  

Η παραπάνω εξέλιξη σα να... έκοψε τα πόδια των παικτών του Πανιωνίου και οι αντίπαλοί τους συνέχισαν να διαχειρίζονται σωστά τον ρυθμό. Κυκλοφορούσαν την μπάλα και δεν απειλούνταν. 

Ομως τα δεδομένα άλλαξαν στο 27', όταν αποβλήθηκε ο Μπεχαράνο για χτύπημα στον Τσιλούλη. Το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν οι γηπεδούχοι  έγινε αμέσως εμφανές και στο 29' απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παπαπανικολάου βγήκε  μόνος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο έμπειρος πορτιέρε έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του. Με την πάροδο του χρόνου οι του Πανιωνίου άρχισαν να παίρνουν μέτρα  στο γήπεδο, ενώ η Λαμία με την είσοδο του Ασίγκμπα «γύρισε» το σύστημα σε 5-3-1 και είχε εμφανή στόχο να κρατήσει το μηδέν. Κάτι που πέτυχε σχετικά άνετα μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μισό άρχισε με τους γηπεδούχους να προχωρούν σε αλλαγή σχηματισμού, αφού με την παρουσία του Μιλόγεβιτς «γύρισαν» το σύστημα σε 4-3-3. Διατηρούσαν την κατοχή σε συντριπτικά ποσοστά, όμως αδυνατούσαν να δημιουργήσουν «καθαρές» φάσεις. Η πρώτη τους καλή στιγμή σε αυτό το διάστημα ήταν η κεφαλιά του Αραμπούλι που πέρασε άουτ στο 57' και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενουμένων. Με την είσοδο του Δούμτσιου ο Πανιώνιος άλλαξε ξανά διάταξη (4-4-2), όμως κλασική ευκαιρία δεν δημιούργησε, ενώ η Λαμία τελείωσε το ματς με τον γκολκίπερ της, 8 αμυντικογενείς παίκτες (π.χ. Ο Ασίγκμπα έπαιζε δεξί χαφ!) και τον Καραμάνο! Μάλιστα ο Δημούτσος έβγαλε κουτσαίνοντας τις καθυστερήσεις. 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μάλερμπ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κιάκος (77' Φρίξος), Παπανικολάου, Μασούρας, Τσιλούλης (63' Δούμτσιος), Εμμανουηλίδης (46' Μιλόγεβιτς), Αραμπούλι 

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Βασιλόγιαννης (33' Ασίγκμπα), Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Τιρόνε (54' Σάλιακας), Ρόμανιτς (82' Βύντρα), Καραμάνος


πηγή: gazzetta