Σε θέση παραμονής ο Αστέρας, στην 12η θέση εδώ και καιρό, προς το παρόν δεν κινδυνεύει λόγω των απωλειών Παναιτωλικού και Πανιωνίου.

Η ομάδα της Τρίπολης δεν έπαιξε Κύπελλο μεσοβδόμαδα και ξέρει ότι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι κομβικό. Έχει μια νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια, αυτή με την Ξάνθη, ενώ είχε τρεις στα οκτώ πρώτα. Από τον Δεκέμβρη του 2018, ο Αστέρας δεν έχει κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα του. Έχει χάσει στην Τρίπολη ένα από τα πέντε τελευταία, αυτό με τον Ολυμπιακό, αλλά και έχει κερδίσει ένα από τα τέσσερα.

Ο ΟΦΗ με απουσίες στα τελευταία παιχνίδια του, έχει χάσει από Παναιτωλικό και Βόλο. Yποχωρεί βαθμολογικά έχοντας έξι ήττες στα εννέα τελευταία παιχνίδια του και μόλις επτά βαθμούς, ενώ είχε μαζέψει 16 στα πρώτα οκτώ παιχνίδια.

Εκτός έδρας ο ΟΦΗ έχει χάσει και τα έξι τελευταία παιχνίδια του, μετά τις επιτυχίες του με Άρη και Παναθηναϊκό. Τα πέντε από τα έξι στο ένα γκολ, ενώ μόνο από τον Παναιτωλικό έχασε με δύο γκολ διαφορά.

Nίκησε στον πρώτο γύρο τον Αστέρα Τρίπολης, αφού δεν είχε νίκη στα επτά προηγούμενα. Είχαν περάσει επτά χρόνια από την προηγούμενη νίκη του.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας έχει κερδίσει τα δύο τελευταία, αφού ο ΟΦΗ είχε πάρει τέσσερις ισοπαλίες και είχε χάσει μόνο ένα από τα πέντε πρώτα. Φυσικά δεν έχει νικήσει ποτέ στην Τρίπολη για τη Super League.

Τον Φεβρουάριο του 2015 ο Αστέρας είχε νικήσει τον ΟΦΗ με 6-1, με τρία γκολ του Μπαράλες, δύο του Μάσα και ένα του Πάρα. Για τον ΟΦΗ, που βρισκόταν σε δύσκολη περίοδο, και λίγες εβδομάδες μετά αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα, είχε σκοράρει ο Λαμπρόπουλος.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 5
Ισοπαλίες: 7
Νίκες ΟΦΗ: 3

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΟΦΗ: 0

Στον πρώτο γύρο
29.09.2019: ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 3-1
(56’ σουτ Φιγκεϊρέδο, 65’ σουτ Νέιρα, 87’ σουτ Σεμέδο – 51’ σουτ Λ. Φερνάντεθ. Στο 61’ 2η κίτρινη Ιγκλέσιας του Αστέρα)

Πέρσι
15.12.2018: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-1
(62’ σουτ Τόνσο, 87’ σουτ Τόνσο – 26’ φάουλ Δεληγιαννίδης)