Ολοκλήρωση play offs, κυπέλλου τέλος Ιουλίου - 5-6/9 η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. με τον Ε.Ο.Δ.Υ. το… "restart project" του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία του.

Αν δεν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο, μέχρι την Παρασκευή η Επιτροπή θα στείλει στη "Super League 1" τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού.

Αν δεν αποφασίσει 14ήμερη καραντίνα όλης της ομάδας, παρά μόνο του παίκτη ή των παικτών ο οποίος ή οι οποίοι θα έχουν προσβληθεί, οι σύλλογοι της "Super League 1" θα ψηφίσουν την προσεχή Δευτέρα, 18 Μάη, υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος (απαιτούνται τα ¾ των ψήφων σύμφωνα με τον καινούριο νόμο του Υφ. Αθλητισμού).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr το πλάνο των στελεχών της λίγκας είναι το εξής:

α) επανεκκίνηση των "play offs" από τις 7 Ιουνίου, δηλαδή περιθώριο τριών επιπλέον εβδομάδων για προπονήσεις

β) λήξη της σεζόν μαζί με ημιτελικούς και τελικό Κυπέλλου στο τέλος Ιουλίου

γ) ολιγοήμερες διακοπές (15 ημερών) για τους παίκτες των περισσότερων ομάδων

δ) έναρξη του νέου πρωταθλήματος το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη (5-6/9).

Αυτό είναι το τωρινό πλάνο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού (φυσικά μέσω τηλεδιάσκεψης) την προσεχή Δευτέρα, 18/5, προκειμένου να επικυρωθεί από την Λίγκα.

Σημειώνεται ότι ήδη η "Super League 1" έχει κάνει αίτημα για εκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων και το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί την επόμενη εβδομάδα...