Με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο της η Λαμία λίγο έλειψε να κάνει το θαύμα, αγγίζοντας την πρώτη 6άδα.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο novasports.gr για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τις δυσκολίες που σίγουρα θα αντιμετωπίσουν αθλητές και προπονητές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα : 

"Δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε σωστά, αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε τους κανόνες, γιατί προέχει η ασφάλεια όλων. Μόνο έτσι θα βγούμε νικητές από αυτόν τον δύσκολο αγώνα." 

-Τι το διαφορετικό θα έχουν οι προπονήσεις της Λαμίας, αλλά και των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ;

"Γράψτο όπως στο λέω, πρόκειται για προετοιμασία εκτάκτου ανάγκης".

-Κόουτς μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

"Οι προπονήσεις πλέον θα γίνεται σε μικρά γκρουπ των έξι ποδοσφαιριστών, με συγκεκριμένες αποστάσεις. Με βάση την οδηγία που μας δόθηκε εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε υποχρεωμένοι να παραμένουμε στο γήπεδο τουλάχιστον επτά ώρες κάθε μέρα, καθώς οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας (στο σύνολο τους) απαγορεύεται να να βρίσκονται ταυτόχρονα στο προπονητικό κέντρο "

-Είναι αλήθεια ότι τα αποδυτήρια θα είναι κλειστά;

"Δυστυχώς ναι και αυτό είναι ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα για τους παίκτες, αφού θα πρέπει να έρχονται ντυμένοι με τις φόρμες τους στο γήπεδο και μετά το τέλος των προπονήσεων να πηγαίνουν σπίτι τους, προκειμένου να αλλάξουν και να κάνουν μπάνιο. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι στην προπόνηση  θα πρέπει όλοι να έχουμε μαζί μας ατομικό μπουκαλάκι με νερό".

-Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές;

"Σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία γι΄αυτό. Επαγγελματίες είναι και στο διάστημα της καραντίνας ακολούθησαν το ατομικό πρόγραμμα που τους είχαμε δώσει. Βέβαια δεν περιμένουμε θαύματα, αφού είναι σίγουρο ότι θα δυσκολευτούν και εκείνοι πολύ. 
Σκέψου ότι δεν θα μπορούν να κάνουν ένα απλό μασάζ μετά το τέλος των προπονήσεων, κάτι πολύ σημαντικό γι αυτούς ύστερα από δυο μήνες αγωνιστικής απραξίας ".

-Ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα ιατρικά τεστ;

"Ναι και ευτυχώς τα περάσαμε όλοι με επιτυχία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ότι είμαστε όλοι υγιείς και με καλή ψυχολογία"

-Μήπως δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τόσες δυσκολίες;

"Προσωπικά το βλέπω θετικό που έστω και με αυτές τις συνθήκες θα προσπαθήσουμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Από εκεί και ύστερα θα περιμένουμε το επόμενο στάδιο, δηλαδή το πράσινο φως από τους αρμόδιους, για να μας επιτρέψουν να γυμναζόμαστε όλοι μαζί".

-Κάποιες χώρες που διέκοψαν τα πρωταθλήματα τους έπραξαν σωστά;

"Δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί πιστεύω ότι η κάθε χώρα αποφασίζει με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Μην ξεχνάς ότι ζούμε μια τραγωδία. Ευτυχώς στην πατρίδα μας διαχειριστήκαμε την κρίση πιο αποτελεσματικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή το επόμενο διάστημα".

-Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν και ξεκινήσουν οι αγώνες πιστεύεις ότι θα δούμε καλά παιχνίδια;

"Προσωπικά το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, ωστόσο, το βλέπω λίγο δύσκολο. Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν μέσα στο καλοκαίρι, με υψηλές θερμοκρασίες και σε σύντομο χρονικό διάστημα (Τετάρτη - Κυριακή). Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι συνηθισμένοι να αγωνίζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα θα καταπονηθούν, αλλά είναι επαγγελματίες και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο".

ΠΗΓΗ: novasports.gr