Ο Νορβηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Μάγκνους Κάρλσεν, υπέστη την πρώτη του ήττα μετά από δύο και πλέον χρόνια, σταματώντας ένα αήττητο σερί 125 αγώνων!


    Κατά την διάρκεια του τουρνουά «Σκάκι Νορβηγίας», που φιλοξενείται στην πόλη Στάβανγκερ και σηματοδοτεί την επιστροφή στους διά ζώσης αγώνες μετά από μήνες διακοπής λόγω του κορονοϊού, ο Πολωνός, Γιαν Κριστόφ Ντούντα, κατάφερε να νικήσει τον 29χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος κρατά τον τίτλο από το 2013.


    «Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και εντελώς ασυγχώρητο», δήλωσε ο Κάρλσεν μετά την ήττα του, που προκλήθηκε από την ταχεία απώλεια ενός «αξιωματικού», ενώ ο 22χρονος Πολωνός «δράστης» της μεγάλης έκπληξης, σχολίασε: «Προφανώς και είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να κερδίσω αυτό το παιχνίδι».


    Ο Κάρλσεν, ο οποίος είναι grandmaster από τα 13 του και έχει κυριαρχήσει στον κόσμο του σκακιού για χρόνια, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και δύο μήνες. Ο τελευταίος που τον νίκησε (σ.σ. 31 Ιουλίου 2018), πριν τον Ντούντα, είναι ο σπουδαίος Αζέρος σκακιστής, Σαχριγιάρ Μαμεντιάροφ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι έκτοτε, ο Νορβηγός πρωταθλητής, μετρούσε 44 νίκες και 81 ισοπαλίες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ