Ο Πελασγιακός με ανεπτυγμένο αίσθημα ευθύνης ενημέρωσε με ανακοίνωση του πως όλα τα τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν στην ομάδα ήταν αρνητικά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


"Το Δ.Σ. του Α. Ο. Πελασγιακού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως όλες οι  δειγματοληπτικές εξετάσεις για COVID 19 των παικτών της ομάδας μας είναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.


Απ’ την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το θετικό κρούσμα σε ποδοσφαιριστή της Μεγάλης  Βρύσης, ομάδα με την οποία αγωνιστήκαμε το περασμένο Σάββατο, προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.


Συγκεκριμένα, την Πέμπτη -Τετάρτη βγήκε θετικός ο ποδοσφαιριστής- είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η ιχνηλάτιση των επαφών του ποδοσφαιριστή της Μ. Βρύσης ξεκινάει απ’ τη Δευτέρα. Μας διαβεβαίωσαν ότι η ομάδα μας, που ήρθε σ’ επαφή το Σάββατο, δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο.


Παρ’ όλα αυτά εμείς, για παν ενδεχόμενο, λάβαμε κάποια ακόμα μέτρα:

1.Ακυρώσαμε τις προγραμματισμένες προπονήσεις της ομάδας.

2. Ακυρώσαμε τις προπονήσεις της Ακαδημίας.

3. Παροτρύναμε τους παίκτες να προχωρήσουν σε εξέταση για τον ιό.

4. Δώσαμε στον ΕΟΔΥ τα τηλέφωνα των ποδοσφαιριστών που είχαν έρθει σ’ επαφή με το κρούσμα για να επικοινωνήσει μαζί τους.


Σ’ αυτό το σημείο, οφείλουμε να τονίσουμε την αυτοσυγκράτηση,την υπευθυνότητα και τη μεγάλη ψυχραιμία που επέδειξαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, όπως και οι οικογένειές τους,μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


Σε αντιδιαστολή πρέπει να αναφέρουμε και την απογοήτευση που νιώσαμε όταν διαπιστώσαμε πως  ορισμένοι συγχωριανοί μας αντί να βοηθήσουν την ομάδα, προέτρεχαν και μεγαλοποιούσαν τα γεγονότα, επιδιδόμενοι σε διαγωνισμό παραφιλολογίας και κινδυνολογίας που από πουθενά δε δικαιολογούνταν αναστατώνοντας το χωριό.


Ολοκληρώνοντας, ως Δ.Σ. ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή της Μεγάλης Βρύσης καλή ανάρρωση και σύντομα να επιστρέψει στα γήπεδα. Ακόμη να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για την άψογη συμπεριφορά τους. 


Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Πλατιά (εκπρόσωπος ΕΟΔΥ) για τις συμβουλές της και την υποστήριξή της. Τέλος συνιστούμε σε όλους ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες και δεν πρέπει να τις κάνουμε δυσκολότερες διασπείροντας ψευδείς φήμες.


ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ."