Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε τα μέτρα για τον κορωνοϊό όσον αφορά τον αθλητισμό.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό όσον αφορά τον αθλητισμό, αποσαφήνισε το Σάββατο 31/10 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την απογευματινή ενημέρωση.


Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα θα επιτρέπονται οι αγώνες μόνο στη Super League 1 και στην Basket League καθώς επίσης και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στα δύο αθλήματα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, σε ότι αφορά τις περιφέρειες που είναι σε κόκκινο επίπεδο.


Η λύση αυτή προκρίθηκε καθώς στις συγκεκριμένες κατηγορίες ακολουθούνται τα πρωτόκολλα σε συνεργασία με την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ και είναι εφικτή η ανίχνευση των κρουσμάτων. Στις υπόλοιπες κατηγορίες δηλαδή, και κυρίως στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μπαίνει λουκέτο για ένα μήνα.


Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά.


Σε ότι αφορά τον αθλητισμό:


Στο επίπεδο α’ - επιτήρησης - προβλέπονται:


- προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές,


- μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλουμένων ανά εγκατάσταση


- ισχύουν οι εξειδικευμένες οδηγίες και τα πρωτόκολλα και τους αγώνες, της ΓΓΑ


Στο επίπεδο β’ - αυξημένου κινδύνου - προβλέπεται:


- αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας


- επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προπονητή


- επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία με μονομελές πλήρωμα, κανόε καγιάκ με μονομελές πλήρωμα, θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.


- επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων super league και basket league καθώς και αγώνων Champions League και Europa League σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.


Για τα γυμναστήρια:


- Στο επίπεδο α': Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα


- Στο επίπεδο β': Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.