Ο Τάσος Καραμάνος μιλώντας στα κανάλια Novasports μετά το τέλος του ματς της Λαμίας με τον Παναθηναϊκό και το τελικό 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες, σχολίασε τη σπουδαιότητα του βαθμού που πήραν οι φιλοξενούμενοι.


Κλήθηκε να μπει εσπευσμένα, με ελάχιστο χρόνο προθέρμανσης και για μια ακόμη φορά τα πήγε περίφημα.

 «Χρειάζεται προθέρμανση, θέλει πνευματική διαχείριση και σωματική εν συνεχεία για να είσαι καλά στη συνέχεια του αγώνα. Δεν είναι εύκολο αλλά έπρεπε να γίνει σε ένα δύσκολο αγώνα. Παρά τις απουσίες μας θέλαμε να πάρουμε κάτι θετικό και το τέλος μας βρήκε να πανηγυρίζουμε τον ένα βαθμό».


Για το αν η μεγαλύτερη ώθηση έρχεται από τ’ αποτελέσματα

«Τα αποτελέσματα από μόνα τους σου δίνουν την ώθηση για τη συνέχεια. Είμαστε μια ομάδα που κυριολεκτικά είμαστε μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Σ’ αυτό έχουν βοηθήσει η αλλαγή προπονητή, τα παιδιά που ήρθαν, οι πολλές λύσεις. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν κομβικό γιατί είδαμε πως μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Και παρά τους πολλούς αγώνες, τα πολλά ταξίδια είμαστε εδώ και δείξαμε πως δεν είμαστε σε θέση να διαλέγουμε παιχνίδια σε κάθε ματς παίζουμε για βαθμό-ούς».


Ειδικότερα για την ομαδική άμυνα

«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το μαρκάρισμα και η άμυνα έχει εξελιχθεί πλήρως, είναι ανεξαρτήτως θέσεως. Η πρώτη άμυνα πρέπει να γίνει από τους επιθετικούς με μυαλό και πλάνο για να μην τρέχεις άσκοπα. Επειδή τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και τα παιδιά εναλλασσόμαστε ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε. Η άμυνα είναι εκεί από όπου ξεκινάει το παιχνίδι μας, αλλά είναι επιθετική άμυνα, το κάνουμε καλά και συνεχίζουμε».


Για την εξέλιξη του ματς: 

«Δεν μπορείς να το ξέρεις πως θα βγει. Σε κάθε ματς έχεις διαφορετικό πλάνο. Ειδικά σε εκτός έδρας. Πρώτο μας μέλημα είναι να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, ο Εμπασί έκανε εξαιρετική δουλειά πίσω. Θυσιαστήκαμε ο ένας για τον άλλον».


Για το αν είναι κομβικός μήνας ο Φεβρουάριος με τους δύο εξ αναβολής αγώνες

«Άκρως κομβικός, παιχνίδια με ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Και με την ΑΕΛ έχουμε τον ίδιο στόχο όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας. Έχουμε και την απαιτούμενη εμπειρία αλλά και την ψυχολογική και βαθμολογική ώθηση για να ανταποκριθούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, υγιείς, να κρατήσουμε την εικόνα που έχουμε, να γινόμαστε κυνικοί στα εντός έδρας όπως με τον Απόλλωνα, κομβικό το ματς της επόμενης εβδομάδας».


Για το σχόλιο του Σένκεφελντ περί «λεωφορείου" στην άμυνα

«Δε θέλω να απαντήσω. Ο κάθε ένας έχει την άποψή του είναι σεβαστή αλλά δε θέλω να απαντήσω. Ευχαριστώ πολύ».