Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο, έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και πλέον κοιτάζει και πίσω τον Παναθηναϊκό.


Έτσι η νίκη με τον Παναιτωλικό του είναι απαραίτητη, ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου με τις τόσες απώλειες, κοιτάζει και αυτή πίσω της τη Λαμία.


Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό και έμεινε πλέον 15 βαθμούς από την κορυφή, πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Πλέον και αυτή την προνομιούχο θέση θα πρέπει να αγωνιστεί για να την κρατήσει, αφού ο Παναθηναϊκός έχει πλησιάσει στους δύο βαθμούς.


Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την τρίτη ήττα του στο πρωτάθλημα, που είναι και τρίτη στα εννέα τελευταία παιχνίδια, αφού δεν είχε χάσει κανένα από τα 10 πρώτα.


Δέχεται πολύ ευκολότερα γκολ, αφού στα πρώτα 13 παιχνίδια δεν είχε δεχτεί πάνω από ένα γκολ, αλλά στα έξι τελευταία του έχουν βάλει από τρία γκολ Ατρόμητος και Ολυμπιακός και δύο η ΑΕΚ.


Είναι αήττητος στα εννέα ματς της έδρας του, 11 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.


Ο Παναιτωλικός

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα του με τη Λαμία και τον Ατρόμητο και πλέον παραμένει 12οςστη βαθμολογία, αλλά η Λαμία τον πλησίασε στους τρεις βαθμούς.


Η νίκη επί του ΟΦΗ είναι η μοναδική στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, όπου έχει χάσει τέσσερα. Ωστόσο έχει δύο από τα εννέα τελευταία, αφού δεν είχε νίκη στα δέκα πρώτα.


Ο Παναιτωλικός έχει χάσει τρία πέναλτι από τα οκτώ που έχει κερδίσει. Τα δύο τα έχασε στις μοναδικές νίκες του! Μάλιστα ο Παναιτωλικός έχει εκτελέσει οκτώ πέναλτι, με έξι διαφορετικούς παίκτες.


Δεν έχει ακόμα νίκη εκτός έδρας, με πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Έχει να κάνει «διπλό» από τις 11 Ιουλίου, όταν νικώντας στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο έκανε άλμα παραμονής στην κατηγορία.



Μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στον πρώτο γύρο με 3-1, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του, ενώ ο Παναιτωλικός είχε τον Λουτσιάνο σαν υπηρεσιακό προπονητή, αφού είχε απομακρυνθεί ο Μάκης Χάβος.


Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα δέκα τελευταία μεταξύ τους για το πρωτάθλημα, δώδεκα μαζί με δύο παιχνίδια Κυπέλλου το 2017.

Οι δύο πιο πρόσφατες περιπτώσεις, που ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε τον Παναιτωλικό, ήταν και οι δύο στην Τούμπα το 2015.


Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 17

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Παναιτωλικού: 2

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ


Νίκες ΠΑΟΚ: 8

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Παναιτωλικού: 1


Στον πρώτο γύρο

01.11.2020: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3

(54’ πέναλτι Αριγίμπι – 18’ κεφαλιά Σφιντέρσκι, 88’ φάουλ Νινούα, 90’ πέναλτι Τσολάκ)

Πέρσι

25.08.2019: ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1

(27’ κεφαλιά Σφιντέρσκι, 76’ σουτ Μίσιτς – 90’ σουτ Ντάλσιο)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ:


- ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (pdf)