Η βαθμολογική υποχώρηση φοβίζει πλέον ιδιαίτερα τόσο την ΑΕΛ, όσο και την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα το μεταξύ τους παιχνίδι να είναι υψίστης σημασίας.


Η γηπεδούχος ομάδα είναι τελευταία, ενώ η ΑΕΚ ανησυχεί ακόμα και για τη θέση της στην τετράδα.


Μπορεί ο δρόμος να είναι μακρύς, καθώς υπάρχουν και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, ωστόσο το χαμένο έδαφος αποτελεί πρόβλημα για κάθε ομάδα.


Η ΑΕΛ

Το περασμένο Σάββατο ο αγώνας της στη Λαμία δεν διεξήχθη και η ΑΕΛ παίζει το πρώτο από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που της απομένουν, ψάχνοντας για βαθμούς, που θα την βοηθήσουν να ξεφύγει από την τελευταία θέση.


Και χρειάζεται κάτι παραπάνω από την ισοπαλία που είχε στο τελευταίο παιχνίδι με το Βόλο.


H ισοπαλία 0-0 με το Βόλο ήταν το 13ο παιχνίδι της ΑΕΛ χωρίς νίκη κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πορεία της στη μεγάλη κατηγορία.


Έχει εννέα ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, από τις 4 Νοεμβρίου και μετά. Τότε επικράτησε 2-1 στα Γιάννενα.


Αυτή είναι και η μοναδική της στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, αλλά και στα τελευταία 23 για τη Super League.


Επίσης η ΑΕΛ δεν έχει σκοράρει στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά το γκολ που πέτυχε στις 3 Ιανουαρίου στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ.


Ούτε με το Βόλο κατάφερε να φτάσει στην πολυπόθητη πρώτη νίκη στην έδρα της στο πρωτάθλημα Super League Interewtten.


Γύρισε το καλοκαίρι στο Αλκαζάρ, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμα, με τελευταία νίκη στο γήπεδο αυτό για τη Super League στις 30 Οκτωβρίου 2010, 3-0 την Ξάνθη τότε.


Η ΑΕΚ

Γνώρισε την ήττα από τον Άρη στην έδρα της με 2-0 και έπεσε από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου είχε μείνει για μια εβδομάδα.


Έχει μόνο μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, αφού είχε κερδίσει τέσσερα αμέσως πριν.

Έχει πολλές απώλειες στην έδρα της και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει 18 βαθμούς εκεί, ενώ έχει 22 εκτός έδρας.


Μάλιστα έχει 11 παιχνίδια στην έδρα της και 10 εκτός. Έχει επτά νίκες εκτός έδρας, τις περισσότερες μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Άρη.


Μεταξύ τους


Ήταν 21 Απριλίου 2019, όταν η ΑΕΛ νικούσε την ΑΕΚ με 1-0 (28’ σουτ Μπράλιτς) στο «Σπύρος Λούης» και οριστικοποιούσε την παραμονή της στη Super League, καθώς αν έχανε θα εμπλεκόταν σε μπαράζ παραμονής.


Η νίκη αυτή είναι η μοναδική νίκη της ΑΕΛ στα 11 τελευταία στην κατηγορία, με την ΑΕΚ να έχει σε αυτά επτά νίκες και τρία να είναι ισόπαλα. Και τα τρία ισόπαλα είναι τα τρία τελευταία στο ΑΕΛ FC Arena, και τα τρία 0-0.


Η ΑΕΚ δεν έχει χάσει τα πέντε παιχνίδια που έγιναν στο γήπεδο αυτό, ενώ έχασε μόνο στον ημιτελικό του Κυπέλου τον Ιανουάριο του 2018. Η ΑΕΛ έχει να κάνει νίκη από τις 6 Μαρτίου 2010, 1-0 (55’ σουτ Μπλάζεκ) και είναι στο τελευταίο παιχνίδι της Super League, που έγινε στο Αλκαζάρ.


Η ιστορία


Νίκες ΑΕΛ: 12

Ισοπαλίες: 12

Νίκες ΑΕΚ: 39

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ


Νίκες ΑΕΛ: 11


Ισοπαλίες: 7

Νίκες ΑΕΚ: 13


Στον πρώτο γύρο

22.11.2020: ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-1

(55’ σουτ Μαχαίρας, 72’ σουτ Ανσαριφάρντ, 78’ σουτ Αντρέ Σιμόες – 68’ σουτ Σπαρβ)

Πέρσι

05.10.2019: ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0


Διαβάστε περισσότερα στο συνημμένο έγγραφο:


- ΑΕΛ - ΑΕΚ (pdf)