Δέκα μέρες μετά το ισόπαλο 1-1 για το Κύπελλο, που χάρισε την πρόκριση στο Βόλο, ο ΟΦΗ τον  υποδέχεται και πάλι για το πρωτάθλημα.


Οι γηπεδούχοι μετά από συνεχείς απώλειες έχουν ανάγκη από βαθμούς, καθώς υποχώρησαν σημαντικά, αλλά ο Βόλος έχει δυναμώσει εκτός έδρας και σε έδρες της περιφέρειας δεν χάνει.



Ο ΟΦΗ

Στην 11η θέση της βαθμολογίας έχει υποχωρήσει ο ΟΦΗ, καθώς οι διαδοχικές ήττες τον έχουν κρατήσει στους 19 βαθμούς και πλέον κοιτάζει πίσω του. Η ομάδα της Κρήτης έχει χάσει το μεγάλο ατού της έδρας, που πέρσι την έφερε στα πλέι οφ και την Ευρώπη.


Όταν νικούσε τη Λαμία στις 7 Ιανουαρίου ήταν δύο βαθμούς από την έκτη θέση και ισόβαθμος με τον Αστέρα Τρίπολης. Μέσα σε έξι αγωνιστικές ο ΟΦΗ πήρε ένα βαθμό, ο Αστέρας 18 και τώρα η ομάδα της Κρήτης, που πέρσι είχε μπει στην εξάδα, απέχει 17 από τον έκτο σήμερα Αστέρα!


Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει σκοράρει στα έξι τελευταία.


Έχει δεχτεί 34 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.


Προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», από ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, ενώ του μένει να υποδεχτεί τις δύο ομάδες της Θεσσαλίας.


Πέρσι μάζεψε στην κανονική διάρκεια 26 βαθμούς στην έδρα του, τώρα έχει εννέα, και δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 15!



Ο Βόλος

Ακόμα και αν κάνει πέντε νίκες είναι απίθανο να προλάβει την εξάδα, κάτι που σημαίνει ότι ο Βόλος έχει πλέον στόχο την άνετη παραμονή και την καλύτερη δυνατή κατάταξη.


Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης έφερε και το τέλος των ελπίδων για τα πλέι οφ.


Έχει εννέα ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Αλλά έχει μόνο δύο στα οκτώ τελευταία, αφού είχε επτά στα πρώτα 13.


Ο Βόλος πετύχει 20 γκολ, τα 14 εκτός έδρας και μόνο έξι στην έδρα του. Μόνο η ΑΕΛ έχει βάλει λιγότερα στην έδρα της.


Έχει μαζέψει 14 βαθμούς εκτός έδρας και 10 στην έδρα του.


Για πρώτη φορά από τότε που παίζει στη Super League κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» σε διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια, σε Γιάννενα και Λάρισα.  



Μεταξύ τους


Παίζουν για τέταρτη φορά στη σεζόν, αφού βρέθηκαν αντίπαλοι και στους «16» του Κυπέλλου, όπου ο Βόλος πήρε την πρόκριση με νίκη στην έδρα του και ισοπαλία στην Κρήτη. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ πέτυχε ευρεία νίκη με 4-1, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Βόλος έπαιζε από το 30’ με 10 παίκτες.


Το παιχνίδι είχε πάντως τα τέσσερα από τα πέντε γκολ από το 80’ και μετά.


Ο ΟΦΗ δεν νίκησε στην έδρα του σε κανένα από τα δύο παιχνίδια που τον επισκέφθηκε ο Βόλος.


Στο πρωτάθλημα πέρσι ηττήθηκε με 2-1, χάνοντας για πρώτη φορά μάλιστα εντός έδρας, και αυτή ήταν η μία από τις δύο ήττες που είχε στην κανονική διάρκεια.


Το άλλο παιχνίδι είναι η ρεβάνς του Κυπέλλου στις 4 Φεβρουαρίου, που ο Βόλος πήρε το 1-1 και την πρόκριση.



Η ιστορία


Νίκες ΟΦΗ: 1


Ισοπαλίες: 0

Νίκες Βόλος: 2

Γκολ: ΟΦΗ 5 – Βόλος 4

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ


Νίκες ΟΦΗ: 0


Ισοπαλίες: 0

Νίκες Βόλος: 1

Γκολ: ΟΦΗ 1 – Βόλος 2


Στον πρώτο γύρο

23.11.2020: Βόλος – ΟΦΗ 1-4

(84’ κεφαλιά Δημόπουλος – 39’ σουτ Ντε Γκουσμάν, 80’ σουτ Σαρντινέρο, 88’ πέναλτι Νέιρα, 90’+ σουτ Στάρτζεον. Στο 30’ κόκκινη Σάντσες του Βόλου)

Πέρσι

04.01.2020: ΟΦΗ – Βόλος 1-2

(58’ σουτ Νέιρα – 35’ κεφαλιά Λύρατζης, 79’ κεφαλιά Φερνάντο Ζοάο)


Διαβάστε την "ακτινογραφία" των δύο αντιπάλων:


ΟΦΗ-ΒΟΛΟΣ (pdf)