Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει στόχο τη νίκη, που θα τον βοηθήσει να κερδίσει βαθμολογικό έδαφος, αφού  ένας ή και οι δύο από τους… γείτονές του ΑΕΚ και Άρη, θα έχει απώλειες. Ο Απόλλων δείχνει μαχητικός εκτός έδρας και ψάχνει παντού βαθμούς για ένα πιο άνετο τέλος στο πρωτάθλημα.


Ο ΠΑΟΚ

Μετά την ήττα στο Νέο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στις νίκες, με το ευρύ 5-0 επί του Παναιτωλικού, ενώ σφράγισε και τυπικά την πρόκριση στο Κύπελλο νικώντας και στη Λάρισα με 2-1. Στους 15 πλέον βαθμούς από την κορυφή, έχει άμεσο στόχο να είναι στην τετράδα μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αήττητος για δέκα παιχνίδια, αλλά έχασε από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τώρα τρία παιχνίδια. Σκοράρει με ευχέρεια, έχοντας φτάσει τα 37 γκολ, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα, αφού έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ από τα δέκα τελευταία.


Είναι αήττητος στα 10 φετινά ματς της έδρας του, 12 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει επτά νίκες και πέντε ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.



Ο Απόλλων Σμύρνης


Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε μια ακόμα ήττα στην έδρα του από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, αφού τα θετικά εκτός έδρας σταμάτησαν στη Λαμία. Έκανε νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, η πρώτη στη Ριζούπολη μετά από τέσσερις μήνες, αλλά χωρίς αντίκρισμα, αφού αποκλείστηκε!

Από τον Δεκέμβρη έχει καταφέρει να ανέβει βαθμολογικά, αφού έχει τέσσερις νίκες στα 10 τελευταία, ενώ είχε μια στα εννέα πρώτα! Πάντως έχει χάσει τα τρία τελευταία του και έχει βάλει μόλις δύο γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια.


Γνώρισε την ήττα στη Λαμία στο τελευταίο παιχνίδι του και δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ των τεσσάρων σερί νικών εκτός έδρας στην ιστορία του. Το ισοφάρισε, αλλά δεν μπόρεσε να τις κάνει πέντε.


Εκτός έδρας έχει καλή αμυντική παρουσία, αφού έχει δεχτεί μόλις οκτώ γκολ, τα δύο από αυτά στα έξι τελευταία!


Μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στον πρώτο γύρο στη Ριζούπολη, φτάνοντας τις 40 νίκες σε βάρος του Απόλλωνα, συνεχίζοντας την πρόσφατη ακόμα καλύτερη παράδοση που χτίζει στα παιχνίδια τους.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με τον Απόλλωνα, ενώ δεν έχει ήττα στα τελευταία 17 μεταξύ τους, με 11 νίκες και έξι ισοπαλίες.


Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τελευταία 35 παιχνίδια που υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης, με 28 νίκες και επτά ισοπαλίες σε αυτά. Ο Απόλλων έχει να νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα από το 1964.


Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 40

Ισοπαλίες: 19


Νίκες Απόλλωνα: 22

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ


Νίκες ΠΑΟΚ: 30

Ισοπαλίες: 8


Νίκες Απόλλωνα: 2


Στον πρώτο γύρο

08.11.2020: Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 1-3

(63’ σουτ Τσιλούλης – 15’ σουτ Σφιντέσκι, 78’ πέναλτι Σβαμπ, 90’ πέναλτι Αουγκούστο)

Το τελευταίο παιχνίδι

07.10.2018: ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-0

(16’ σουτ Μαουρίσιο, 89’ κεφαλιά Κρέσπο)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:


- ΠΑΟΚ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (pdf)