Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι ομάδες του Παναιτωλικού και της Λαμίας βρίσκονται αντιμέτωπες στην πρεμιέρα των πλέι οφ, με τη διαφορά ότι φέτος παίζουν στο Αγρίνιο, ενώ πέρσι έπαιξαν στη Λαμία. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο, καθώς και οι δύο βρίσκονται κοντά στις θέσεις κινδύνου.

Ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός μπαίνει στη μάχη των πλέι άουτ μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον ΟΦΗ και τέσσερις από την ΑΕΛ. Στόχος του είναι να υπερασπιστεί τουλάχιστον την 12η θέση, που οδηγεί στην άμεση παραμονή στη Super League. Ο Παναιτωλικός πέρασε και πέρσι ανάλογη περιπέτεια, καθώς και τότε το ξεκίνημά του ήταν πολύ φτωχό σε αποτελέσματα, όπως και τώρα.

Κέρδισε δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, για να φτάσει τους 20 βαθμούς με το τέλος της κανονικής περιόδου. Είχε δύο μόλις νίκες στα προηγούμενα 22 της σεζόν! Μόνο η ΑΕΛ έχει λιγότερες νίκες από τον Παναιτωλικό.

Κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα του, όπου έχει συγκεντρώσει τους 15 από τους 20 βαθμούς του. Είχε δύο νίκες συνολικά στα 11 προηγούμενα, από την αρχή της σεζόν.

Η Λαμία
Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με δύο παιχνίδια στην έδρα της, όπου πήρε άλλους τέσσερις βαθμούς και έφτασε στην 11η θέση, απέχοντας τέσσερις βαθμούς από τις επικίνδυνες θέσεις.

Έκανε τέσσερις νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ είχε κάνει μια στα 16 πρώτα. Βελτίωσε θεαματικά την άμυνά της, καθώς δέχτηκε γκολ μόνο σε τρία από τα 11 τελευταία, αφού είχε δεχτεί στα 13 από τα 15 πρώτα.

Έχασε δύο από τα τρία τελευταία εκτός έδρας, από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ νίκησε ενδιάμεσα την ΑΕΛ. Ηττήθηκε στα πέντε πρώτα της σεζόν εκτός έδρας, αλλά στη συνέχεια έχασε μόνο δύο από τα οκτώ τελευταία, αυτά από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Μεταξύ τους
Και πέρσι τα πλέι άουτ ξεκίνησαν με το ζευγάρι αυτό, αλλά τη Λαμία γηπεδούχο. Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι μεταξύ τους στην κατηγορία, που κέρδισε η Λαμία, 2-0 (29’ σουτ Βιγιάλμπα, 78’ σουτ Μπιανκόνι).

Η Λαμία έχει μια νίκη στην ιστορία τους στην κατηγορία, στα περσινά πλέι άουτ στην έδρα της. Η ισοπαλία κυριαρχεί στην ιστορία τους με έξι εμφανίσεις σε εννέα αγώνες.

Και τα τρία τελευταία παιχνίδια στο Αγρίνιο έληξαν ισόπαλα, αφού ο Παναιτωλικός κέρδισε το πρώτο που υποδέχτηκε τη Λαμία.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 2
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Λαμίας: 1
Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 1
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Λαμίας: 0

Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο
19.10.2020: Λαμία – Παναιτωλικός 0-0
(90’ 2η κίτρινη Χατζηστραβός της Λαμίας)
24.01.2021: Παναιτωλικός – Λαμία 0-0

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ