Μόλις τρεις μέρες μετά την πρόκρισή του σε βάρος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τους «πράσινους» στους «Ζωσιμάδες» για το πρωτάθλημα Super League Interwetten. Ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά με πολύ πρόσφατα τα συναισθήματα από αυτό της Τετάρτης.


Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Με θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος της κανονικής περιόδου ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, παράλληλα με την εξαιρετική πορεία του στο Κύπελλο.

Αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό, έφτασε στα ημιτελικά, αλλά και η βαθμολογική συγκομιδή είναι σημαντικό κίνητρο.

Πήρε ισοπαλία 0-0 στη Λαμία, μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ. Ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν, που μετά από νίκη του, δεν έχασε! Αυτό είχε συμβεί και στις πέντε περιπτώσεις, που είχε νικήσει.

Μετά από ενάμισι μήνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη μόλις νίκη στην έδρα του, με 1-0 επί του ΟΦΗ. Είχε προηγηθεί και η νίκη για το Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού, αλλά στο Αγρίνιο. Έχει δέκα βαθμούς στην έδρα του και 15 εκτός έδρας.


Ο  Παναθηναϊκός

Από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν και έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού, τα αποτελέσματά του δεν ήταν ανάλογα. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον ΠΑΣ Γιάννινα με δύο ήττες, έχασε από τον Παναιτωλικό και έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό, μετά από εννέα αγώνες, όπου είχε επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Είναι η μοναδική του ήττα στα δέκα τελευταία.. Μάλιστα στο γήπεδο αυτό σε διάστημα πέντε ημερών έχασε δύο φορές, αφού εκεί ηττήθηκε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο.


Μεταξύ τους

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε δύο νίκες με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στις 18 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο και στις 3 Μαρτίου στη Λεωφόρο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό μόνο μια φορά ακόμα, το 1980, αλλά πότε σε διπλό αγώνα.

Ο ΠΑΣ έχει κερδίσει τα δύο από τα τέσσερα τελευταία στο πρωτάθλημα, αφού δεν είχε κερδίσει τα προηγούμενα 22! Ο Παναθηναϊκός είχε σε αυτά 17 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Έμεινε αήττητος από το 1986 ως 2018.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε και τα δύο τελευταία γηπεδούχος με τον Παναθηναϊκό, 2-1 στις 10 Φεβρουαρίου 2018 και 1-0 στις 9 Φεβρουαρίου 2019. Αν υπολογίσουμε και το Κύπελλο ο ΠΑΣ έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία, με το πιο πρόσφατο βέβαια στο Αγρίνιο.


Η ιστορία

Νίκες Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: 9
Ισοπαλίες: 8
Νίκες Παναθηναϊκού: 32


Με γηπεδούχο τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: 8
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Παναθηναϊκού: 10


Στον πρώτο γύρο

12.12.2020: Παναθηναϊκός - Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(33’ πέναλτι Βιγιαφάνιες, 59’ σουτ Αϊτόρ)

Το τελευταίο παιχνίδι

09.02.2019: Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0
(73’ κεφαλιά Αθανασιάδης. Στο 69’ 2η κίτρινη Κρίζμαν)