Παρά τις δύο ήττες του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, ο Διαγόρας παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Ειδικά η πρώτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν, από τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν απρόσμενη με βάση τα αποτελέσματα.


Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη υποδέχεται τώρα τη Δόξα Δράμας με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Έχει ήδη επτά, τις έξι με σκορ 1-0 και άλλη μια με 2-0. Το μοναδικό 2-0 είναι αυτό που πέτυχε στον πρώτο γύρο στη Δράμα (14′ σουτ Μπαστακός, 68′ φάουλ Κοντοχρήστος).


Η Δόξα Δράμας μετά από πέντε ήττες στη σειρά, νίκησε 1-0 τα Τρίκαλα και έδειξε ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα, αν και έχει μεγάλη δυσκολία στο γκολ. Στη Ρόδο και στη Λάρισα, που παίζει με τον Απόλλωνα το χρωστούμενο παιχνίδι την ερχόμενη Τετάρτη, θα δείξει αν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στη μάχη της έκτης θέσης.


Ο Διαγόρας και η Δόξα Δράμας βρέθηκαν μετά από δέκα χρόνια στην ίδια κατηγορία, αλλά έχουν σημαντικό παρελθόν. Το τελευταίο τους παιχνίδι στη Ρόδο ήταν στη σεζόν 2010-11. Στις 30 Ιανουαρίου ο Διαγόρας επικράτησε με 1-0, με γκολ του Φώτη Γεωργίου στο 66′, που και σήμερα είναι παίκτης του Διαγόρα. Αργότερα την ίδια σεζόν έπαιξαν και στα πλέι οφ της κατηγορίας, αλλά και τα δύο παιχνίδια έγιναν στο γήπεδο της Φυλής, μέσα στο κατακαλόκαιρο! Στις 22 Ιουλίου 2011 Διαγόρας – Δόξα 0-1 (73′ φάουλ Τσιμπλίδης) και στις 28 Ιουλίου Δόξα – Διαγόρας 1-1 (51′ κεφαλιά Τσιμπλίδης – 11′ σουτ Αυγενικού).


Έχουν παίξει αντίπαλοι και στην Α’ Εθνική. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι τους στην κατηγορία, στις 26 Φεβρουαρίου 1989, η Δόξα πέτυχε και την τελευταία νίκη της στη Ρόδο με 2-0 (14′ σουτ Χαραλαμπίδης, 53′ σουτ Βούλτσεφ)