Προερχόμενες από σημαντικές επιτυχίες, η ΠΑΕ Χανιά και η Ξάνθη καλούνται να συνεχίσουν με φόρα, αλλά παίζοντας μεταξύ τους, δεν θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν και οι δύο. Τα Χανιά θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν των γκρουπ των πέντε, αλλά και να πατήσουν πιο γερά στην εξάδα. Η Ξάνθη στοχεύει την κορυφή πλέον, αλλά ίσως και η ισοπαλία να της φανεί χρήσιμη στη συνέχεια.


Ισόπαλο ήταν το παιχνίδι του πρώτου γύρου, 0-0 στις 30 Ιανουαρίου, αλλά από τότε έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες πολλά. Και το σημαντικότερο οι προπονητές.


Τα Χανιά είναι με το Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο της από τις 25 Φεβρουαρίου. Έχασε στο ντεμπούτο του στα Χανιά από τον Ιωνικό, αλλά με το που μπήκε ο Μάρτιος έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία, χωρίς να δεχτεί γκολ. Μάλιστα η τελευταία νίκη ήταν στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη. Η ΠΑΕ Χανιά μάζεψε δηλαδή 10 βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, ενώ είχε μόλις 11 στα πρώτα 11!


Η Ξάνθη είναι επίσης αήττητη μέσα στο Μάρτιο, από τότε που την ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές. Μάλιστα έχει δώσει πέντε παιχνίδια μέσα στο μήνα, αφού είχε και το αναβληθέν με τη Δόξα Δράμας. Με δύο ισοπαλίες αρχικά και τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία, η Ξάνθη πλησίασε τους πρωτοπόρους και απέχει μόλις δύο από την κορυφή. Μάζεψε 11 βαθμούς στα πέντε τελευταία, ενώ είχε 15 στα 10 πρώτα.


Ακόμα δεν δείχνει να έχει εύκολο γκολ, παρά το 3-0 στη Δράμα, ωστόσο έχει καταφέρει στα τρία τελευταία παιχνίδια της να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε κάνει μόλις σε δύο από τα 12 προηγούμενα..