Από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της αγωνιστικής στη μάχη της κορυφής και της διεκδίκησης της ανόδου είναι αυτό που γίνεται στη Νεάπολη. Ο Ιωνικός και ο Διαγόρας δείχνουν να βρίσκουν το δρόμο τους, καθώς τα τελευταία χρόνια είχαν πορεία σε χαμηλότερες κατηγορίες.


Για τελευταία φορά έπαιξαν στη Νεάπολη για την Β’ κατηγορία την Πρωτομαγιά του 2011, με τον Ιωνικό να νικά 2-1 (27’ σουτ Πασάς, 59’ πέναλτι Άλβες – 25’ σουτ Πλάτανος). Από τότε έπαιξαν το 2013 για το Περιφερειακό πρωτάθλημα, το 2017 για την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική και πέρσι για τη Football League. Τώρα συναντιούνται μετά από 11 χρόνια στην ίδια κατηγορία.


Στον πρώτο γύρο στη Ρόδο ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ματίας Κάστρο ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 στο 90’ για τον Ιωνικό και ο Διαγόρας, που είχε προηγηθεί από το 41’ με σουτ του Παναγιώτη Λινάρδου.


Ο Ιωνικός έχει καταφέρει να κάνει πολλά παιχνίδια συναρπαστικά στο τέλος και να αλλάξει αποτελέσματα. Αποκορύφωμα αυτό στα Τρίκαλα, που το 2-0 του ημιχρόνου έγινε 2-3. Αλλά και στην έδρα του ο Ιωνικός αφήνει τα καλά για το τέλος. Στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει, μόνο μια φορά προηγήθηκε στο ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό, και αυτό δεν το κέρδισε! Στα άλλα έξι πήγε ισόπαλος στα αποδυτήρια και χρειάστηκε το δεύτερο ημίχρονο για να κάνει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.


Ο Ιωνικός έχει την καλύτερη επίθεση μαζί με τον Εργοτέλη με 18 γκολ, αλλά έχει δεχτεί 13 και μόνο οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας έχουν ασθενέστερη άμυνα.