Μετά από 34 χρόνια, και αφού βρέθηκαν αντίπαλοι σε 32 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας, Ξάνθη και Λεβαδειακός είναι και πάλι μαζί στην Β’ κατηγορία, αλλά με βλέψεις επιστροφής.


Η τελευταία τους συνάντηση στην Ξάνθη για την κατηγορία είχε εντυπωσιακό… υπόβαθρο. Στις 9 Απριλίου 1987 η Ξάνθη απολύει αιφνιδιαστικά τον προπονητή της Θανάση Δημητριάδη και τον αντικαθιστά ο Μιχάλης Μπέλλης. Ο Λεβαδειακός κάνει πρωταθλητισμό, αλλά μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων οδηγεί σε παραίτηση τον Αντώνη Τζανετουλάκο και στις 16 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, η ομάδα της Βοιωτίας προσλαμβάνει το Δημητριάδη.


Η συγκυρία φέρνει το επόμενο παιχνίδι του Λεβαδειακού να είναι στην Ξάνθη, έτσι την Κυριακή του Θωμά του 1987, στις 26 Απριλίου στην Ξάνθη το σκηνικό είναι ενδιαφέρον. Οι παίκτες της Ξάνθης απέναντι στον πρώην προπονητή τους. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο μέχρι το 68’ όταν ο Πέτρος Ραβούσης κάνει πέναλτι στον Γιώργο Πανίδη. Ο Νίκος Κριεζής ευστοχεί και η Ξάνθη νικά 1-0. Ο Θανάσης Δημητριάδης δεν πήρε… ρεβάνς, αλλά στο τέλος οδήγησε το Λεβαδειακό στην άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Στο σήμερα οι δύο ομάδες στοχεύουν στην άνοδο. Η Ξάνθη κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια της, με τη Δόξα Δράμας και τα δύο, ενώ δεν έχει τα τέσσερα τελευταία, από τότε που την ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές. Απέχει τέσσερις θέσεις και πέντε βαθμούς από την κορυφή.


Πιο κοντά σε αυτή είναι ο Λεβαδειακός, μόλις μια θέση και ένα βαθμό, που και αυτός έχει νέο προπονητή στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, τον Τζιουζέπε Σανίνο.

Βέβαια ο Λεβαδειακός είναι αήττητος σε έξι παιχνίδια, άλλωστε έχει μόλις μια ήττα, αυτή που έκανε στην Πάτρα από την Παναχαϊκή. Με τον Σανίνο έχει τρία στα τρία στην έδρα του, ενώ πριν είχε μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.


Ο Λεβαδειακός είναι 17 αγώνες αήττητος στην έδρα του, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 25 Οκτωβρίου 2019. Από τότε έχει 11 νίκες και έξι ισοπαλίες.