Πλούσια προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες που προβιβάστηκαν πέρυσι στην Super League 2 με τα Τρίκαλα να διατηρούν την μερίδα του λέοντος στα θετικά αποτελέσματα, καθώς δεν έχουν χάσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους.

Οι γηπεδούχοι φρέναραν τις ήττες στην σεζόν, αλλά με ισοπαλίες. Έχουν τρεις στα ισάριθμα τελευταία, αφού είχαν προηγηθεί τρεις ήττες. Όσο για νίκη; Ούτε λόγος στα επτά τελευταία, αν και είχαν τρεις στα έξι πρώτα.

Μέσα στο εντυπωσιακό ξεκίνημα των Τρικάλων ήταν και το 1-1 στη Νεάπολη (90’ πέναλτι Κάστρο – 55’ σουτ Σκόνδρας), όπου ο Ιωνικός με πολύ άγχος ισοφάρισε στο τέλος.
Στην πόλη της Θεσσαλίας τα Τρίκαλα έχουν κερδίσει και τα δύο τελευταία παιχνίδια, πέρσι 1-0 (61’ σουτ Σταματής) για την Football League, και το 2011 4-0 (4’ σουτ, 84’ σουτ Ουέλινγκτον, 24’ σουτ Ένοκ Πέρες, 78’ σουτ Μανουσάκης) για την Β’ Εθνική.

Τελευταία φορά που δεν έχασε ο Ιωνικός στα Τρίκαλα ήταν για την Α’ Εθνική στις 31 Οκτωβρίου 1999, 2-2 (5’ σουτ, 60’ σουτ Ουμπιράτσι – 34’ σουτ Μουτσοτρίγκο, 82’ σουτ Αφάς).

Ο Ιωνικός είναι τέταρτος στη βαθμολογία με μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει τα τρία τελευταία στην έδρα του. Έτσι θα επιχειρήσει να επαναλάβει να καλύψει τις απώλειες με μια επιτυχία ανάλογη της προηγούμενης εξόδου του, όταν και νίκησε 1-0 στα Χανιά.

Ο προπονητής των Τρικάλων Απόστολος Χαραλαμπίδης στο 150o του παιχνίδι στην κατηγορία φιλοξενεί την ομάδα που εργάστηκε την περασμένη σεζόν για ενάμισι μήνα, μέχρι να έλθει η διακοπή των πρωταθλημάτων.