Μπορεί να είχαν να βρεθούν αντιμέτωπες εννέα χρόνια, τώρα όμως η Δόξα Δράμας και η Ξάνθη θα παίξουν για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες! Την περασμένη Τετάρτη σε παιχνίδι που εκκρεμούσε από τον πρώτο γύρο, η Ξάνθη νίκησε στην έδρα της 1-0 (31’ σουτ Σρόιεν) τη Δόξα.


Ήταν η πρώτη νίκη του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της Ξάνθης και πρώτη της ομάδας μετά από τρία παιχνίδια. Τώρα ταξιδεύει στη γειτονική Δράμα για να αυξήσει τη συγκομιδή της εκτός έδρας, που είναι μόλις έξι βαθμοί σε επτά παιχνίδια.


Η Δόξα Δράμας είναι επτά βαθμούς μακριά από την εξάδα  ενώ προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ωστόσο εκείνες οι νίκες το Φεβρουάριο επί Ιωνικού και Εργοτέλη διατηρούν την ελπίδα ότι η ομάδα θα μπορέσει και πάλι να βρει ένα καλό εαυτό.


Το παρελθόν των δύο ομάδων είναι πλούσιο, ειδικά στη μεγάλη κατηγορία. Στις 4 Δεκεμβρίου 2011 έπαιξαν στη Δράμα για τελευταία φορά για τη Super League και η Ξάνθη επικράτησε με 2-0 (20’ σουτ Μάνταλος, 58’ αυτογκόλ Σερεμέτ). Ο μόνος παίκτης που συνδέει το τότε με το σήμερα είναι ο Κόστα Βιάνα Βάντερσον. Όπως τότε 17χρονος δανεικός από τον Ολυμπιακό, έτσι και τώρα, φοράει τη φανέλα της Δόξας Δράμας.