Ο Εργοτέλης έχει δείξει ότι διαχειρίζεται καλά και τα αρνητικά αποτελέσματα και αυτό θα επιδιώξει και τώρα, μετά την ήττα στη Λιβαδειά. Παραμένει στην κορυφή και υποδέχεται την ΠΑΕ Χανιά, με στόχο την έκτη διαδοχική νίκη στο Παγκρήτιο. Μάλιστα ο Εργοτέλης δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στην έδρα του.


Παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει τέσσερις ήττες, περισσότερες από τις ομάδες που τον ακολουθούν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχει μόνο μια ισοπαλία, και εννέα νίκες. Εκμεταλλεύεται δηλαδή το πλεονέκτημα του βαθμολογικού συστήματος  3-1-0, που είναι καλύτερα να κάνεις μια νίκη και μια ήττα, παρά δύο ισοπαλίες.


Η ΠΑΕ Χανιά με την αλλαγή προπονητή θέλησε να αλλάξει την πορεία της. Κέρδισε δυο από τα τρία τελευταία παιχνίδια της, όσα δηλαδή είχε κερδίσει και στα 11 πρώτα, δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία, αλλά επιθετικά παραμένει ακόμα αδύνατη. Δεν έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ σε παιχνίδι της, ενώ έχει δεχτεί μόλις μια φορά δύο.

Αυτό βέβαια έχει συμβεί στην έδρα της, αφού εκτός έδρας δείχνει ικανότατη να μην χάνει ως τώρα και αυτό θα κυνηγήσει και τώρα. Έχει μια ήττα σε έξι παιχνίδια, αυτή από τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά έφυγε με ισοπαλία από τις έδρες τριών από τις πέντε ομάδες της κορυφής!


Στον πρώτο γύρο ο Εργοτέλης πέτυχε την πρώτη του νίκη στη σεζόν στα Περιβόλια με 1-0 (56’ σουτ Μανουσάκης), προερχόμενος από δύο ήττες στο ξεκίνημα. Πέρσι έπαιξαν μόνο στον πρώτο γύρο, και ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 με γκολ του Μανώλη Ροβίθη στο 90’, σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει παραμονές Χριστουγέννων του 2019 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ο Εργοτέλης έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία αν υπολογίσουμε και αυτά με τον Κισσαμικό.