Η πίεση και η δυσφορία από τα αρνητικά αποτελέσματα είναι δεδομένη στη Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα, που κυνηγούν ένα θετικό αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι.  


Οι γηπεδούχοι μετά από πέντε ήττες στη σειρά, ανάμεσα σε αυτές το ευρύ 6-0 από τον Εργοτέλη και το κυριακάτικο 3-0 από την Ξάνθη εντός έδρας, θα επιδιώξουν τη νίκη.


Στα Τρίκαλα οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, σαν αποτέλεσμα του εντυπωσιακού τρόπου που ήλθε η ήττα από τον Ιωνικό με ανατροπή και ενώ οι Θεσσαλοί προηγούντο ως το 90’ με 2-1. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας και ο Βασίλης Καλογιάννης θα είναι στον πάγκο σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή.


Τα Τρίκαλα είναι χωρίς νίκη για οκτώ παιχνίδια, ενώ είχαν κερδίσει τα τρία από τα έξι πρώτα τους, ανάμεσα σε αυτά και του πρώτου γύρο με τη Δόξα, με το ευρύ 3-0 μάλιστα (40’ σουτ Τζαλόσι, 60’ σουτ Σταματής, 76’ σουτ Ευθυμίου).


Η τελευταία τους συνάντηση στη Δράμα ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2019, όπου η ομάδα των Τρικάλων είχε πετύχει νίκη έκπληξη με ανατροπή μάλιστα και με 10 παίκτες, με 2-1 (18’ σουτ Καψάλης – 66’ σουτ, 81’ φάουλ Τριανταφυλλάκος. Στο 30’ κόκκινη Τσιμίκας των Τρικάλων). Ήταν η τρίτη φορά στη σειρά, που τα Τρίκαλα έφυγαν αήττητα από τη Δράμα. Η Δόξα έχει να νικήσει από τις 7 Μαρτίου 2007, για την Γ’ Εθνική τότε 1-0 (42’ πέναλτι Τσερκέζος).